Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.02.2023
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Arte Culinaria Italiana 2023


Z radością informujemy , iż w dniach 10-12 marca 2023 roku  odbędzie się XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”      
           
Tym razem konkurs odbędzie się w Karpaczu w przepięknym Hotelu Green Mountain*****, który jest współorganizatorem tej edycji www.green-mountain.pl

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się  od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po 2 letniej przerwie, ze względu na pandemię koronawisusa, konkurs wraca w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce.
 
Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.
 
 
Przypomnijmy, że autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo – najbardziej znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się ekipy z hoteli i restauracji z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłoni 12 najlepszych ekip na podstawie przesłanych zgłoszeń według wytycznych w regulaminie konkursowym.

Podczas XVI edycji startujący kucharze przygotują do oceny jury dwa dania konkursowe według zasad kulinarnych obowiązujących w  kuchni włoskiej. Pierwsze danie to makaron lub ravioli marki Perino, drugie danie – rostbef wołowy bez kości SNS marki Sokołów .

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbędzie się także konkurs dla Gwiazd – znanych postaci telewizyjnych. Tym razem Gwiazdy zmierzą się z przygotowaniem jednego autorskiego dania – makaronu  lub ravioli marki Perino z obowiązkowym użyciem do niego  polędwiczki wieprzowej od firmy Sokołów.

Sponsorem Strategicznym tegorocznego konkursu jest marka Makro. Wydarzenie kulinarne odbędzie się pod honorowym patronatem  Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, jak również pod patronatem merytorycznym  Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, OSSKiC,  Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office .

Green Mountain Hotel ***** w Karpaczu jest współorganizatorem tegorocznego konkursu.

Zgłoszenia do konkursu należy podesłać na adres e-mail: konkurs@giancarlo.pl DW: szulba@tlen.pl do dnia 17 lutego.

W sprawach merytorycznych dotyczących regulaminu prosimy o kontakt z przewodniczącym jury Krzysztofem Szulborskim szulba@tlen.pl.
 
Partnerem medialnym wydarzenia jest Gastrona.pl
 
Do pobrania:
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast Belfood HAGEA
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000