Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
I Beskidzki Konkur...
Druga edycja Konku...
Eksperci smaku będ...
III Międzynarodowy...
Pyszna Polska 2017...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kuchnia Polska Wcz...
XIV edycja Dorszow...
Pierwsze Mistrzost...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Soda Pluss
Nektar Natura
HRC Serwis
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Artykuły spożywcze
Pizzola
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
ABC Espresso
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Cała branża spożywcza w stolicy – WORLDFOOD ZAPRASZA


Już 11-13 kwietnia w stolicy, po raz czwarty,  odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy  i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia.  MASZ OSTATNI TYDZIEŃ – ZAREZERWUJ STOISKO!
 
 
Będzie to świetna okazja do przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenie na rynek i promocja nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, budowanie wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie międzynarodowej. Będzie też okazja do przeprowadzenia rozmów z głównymi przedstawicielami branży w ramach rozmów kuluarowych czy wieczornego networkingu. WorldFood Warsaw oferuje darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów.
 
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
 
Ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych prezentuje i zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager Targów.
 
 
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego.
 
Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI – Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS,  Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka. 

Jeśli chcecie posłuchać  znanych ekspertów, przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych . Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju i problemów.
 
Jakie są perspektywy rozwoju handlu produktami spożywczymi na rynkach krajów trzecich i jakie szanse daje CETA? Dlaczego projekt współpracy i wejścia na rynek brytyjski 2 WAY’ jest alternatywą dla wielu polskich  firm? Czy na polskim winie można zarobić? Ile Polski w polskim produkcie? Czy rozwój branży produktów ekologicznych w Polsce jest zagrożony? Czy i jak nasze jabłka zawojowały świat – prawda i mity? Czy słodycze to niedoceniany mistrz eksportu? Promocja niezbędna od zawsze –  czy umiemy to robić, czy wiemy jak promować produkt a jak firmę?
 
 
Na te i inne pytania odpowiedzą fachowcy,  eksperci,  właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim Ci  dla których  branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki.
 
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
 
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława Uścińskiego. Jury pod jego pod jego czujnym okiem wybierze najlepsze produkty, które zostaną nagrodzone podczas wieczornej Gali, a merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa. To także doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości towary. Zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
 
Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie! Musicie być razem z nami w dniach 11-13 kwietnia!
 
Więcej informacji: www.worldfood.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Smoker RM Gastro Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Tech - Prim Espiga Iguana - Gastro easyFairsŽ Poland CTK Doram Piórex LMS Online Sp. z o.o. RATIONAL Sp. z o.o. Uzdrowisko Wysowa S.A. Iglotex Secpol Soda Pluss HRC Serwis Dora Metal ABC Espresso M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Tableart Tomasz Miszczak Robot - Coupe Belgium`s Best Heute Service Senso Gastro Nektar Natura Menos
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000