Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Cukiernicze pokazy podczas Targów WorldHotel


9. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel będą areną rozgrywek najlepszych polskich cukierników. 13 października, tj. drugiego dnia targów, odbędą się Mistrzostwa Cukiernicze Best Pastry Chef pod patronatem Tomasza Dekera. 

Smaczny deser to dopełnienie oferty hotelowej restauracji, a ciągłe doskonalenie potraw i poszukiwanie inspiracji to cel niejednego restauratora. Dlatego też po raz pierwszy na Targach WorldHotel odbędzie się konkurs dedykowany cukiernikom, którego organizatorem jest Tomasz Deker wraz z Fundacją Instytut Rozwoju Sztuki Kulinarnej.
 

 
Słodka rywalizacja

Celem konkursu jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży. Jego hasło przewodnie Polskie produkty regionalne ma podkreślić potencjał smaków, który warto wydobyć używając rodzimych specjałów. Przygotowywane na targach desery będą musiały zawierać dwa obowiązkowe składniki: jeden rodzimy produkt regionalny oraz wybrany polski owoc, tj.: rokitnik, czarny bez, dereń, czeremchę, jarząb, tarninę, aronię, pigwę, poziomkę, jeżynę leśną lub żurawinę.

Do konkursu zostanie zakwalifikowanych osiem dwuosobowych zespołów zgłoszonych przez firmy prowadzące działalność gastronomiczną. Każda z drużyn będzie miała 2,5 godziny na przygotowanie dwóch jednakowych tortów jednopoziomowych o wadze od 1200 do 1600 g oraz ośmiu porcji deserów.

W skład Jury wejdą czołowi profesjonaliści branży cukierniczej: Bożena Sikoń-Wojtal, Aleksandra Sowa, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Ocenią oni konkursowe desery kierując się następującymi kryteriami: kreatywnością i estetyką prezentacji, nawiązaniem do tematu mistrzostw, dekoracją i zastosowanymi technikami, kompozycją smakową oraz organizacją i czystością pracy. Zwycięży zespół, który otrzyma łącznie największą liczbę punktów.
 


Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 10 września. Wystarczy wysłać wypełniony formularz oraz załączyć zdjęcia dwóch deserów oraz dwóch tortów.

WorldHotel - wyposażenie od A do Z

Targi WorldHotel to kluczowe wydarzenie dla branży hotelarskiej, które odwiedzają właściciele i zarządzający obiektami hotelowymi, a także szefowie restauracji, architekci i dekoratorzy wnętrz. Wystawcy zaprezentują tam kompleksowe rozwiązania dla biznesu: od wyposażenia zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, barów, przez sprzęt i akcesoria gastronomiczne po porcelanę, zastawy, sztućce, galanterię stołową czy elementy dekoracyjne. Ponownie zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa, a w nim m.in. wysokiej jakości nowy i używany sprzęt gastronomiczny w atrakcyjnych cenach.

Targi WorldHotel odbędą się w dniach 12-14 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Do 10 października można dokonać rejestracji online, która uprawnia do bezpłatnego wejścia na targi. Formularz rejestracyjny oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie www.worldhotel.pl.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000