Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Pyszna Polska 2017...
Kuchnia Polska Wcz...
III Międzynarodowy...
XIV edycja Dorszow...
Druga edycja Konku...
Zgłoś się do konku...
Mistrzostwa Polski...
Mistrz i jego ucze...
Warsztaty regional...
Pyszna Polska 2017...
XII Beskidzki Konk...
Targi Polagra Gast...
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
RATIONAL
POSbistro
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Artykuły spożywcze
Pizzola
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Druga edycja Konkursu Kulinarnego Gęsina nie tylko na św. Marcina


Przed nami druga edycja Konkursu Kulinarnego Gęsina nie tylko na św. Marcina, który odbędzie się 19 sierpnia 2017 roku w hotelu Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.
 
 
Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Wiesław Bober oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach ul. Zamkowa 2. W konkursie będą uczestniczyć ekipy 2 osobowe mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne. Każda ekipa będzie miała do przygotowania 9 porcji dania. Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego. Celem konkursu jest promocja kucharzy, pokazanie ich umiejętności i wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu: gęsiny.
 
 
Harmonogram imprezy:
 
Piątek – 18 sierpnia 2017 rok
  • Godz. 1500-1800 – Przyjazd uczestników, jurorów i zaproszonych gości
  • Godz. 1900 – Odprawa startujących ekip  z jury – sala D I piętro
  • Godz. 2000 – Wspólna kolacja – I piętro
Sobota  19 sierpnia 2017 rok
  • Śniadanie Godz. 700-1000 /I piętro
  • Konkurs Kulinarny – Restauracja  Przędzalnia / godz.1000 do 1600/
  • Godz. 1000 – rozpoczęcie  konkursu kulinarnego
  • Godz. 1000-1140 – I tura
  • Godz. 1140-1320 – II tura
  • Godz. 1320-1500 – III tura
  • /10 minut sprzątanie stanowiska/
  • Lunch
  • Godz. 1330-1500 – I piętro
  • Godz. 1600 – zakończenie konkursu
  • Godz. 2000 – Kolacja Galowa / ogłoszenie wyników konkursu, wręczenie nagród, występy artystyczne/ – I piętro
Niedziela 20 sierpnia 2017 rok
  • Śniadanie godz. 700-1000 – Restauracja  Przędzalnia
  • Pożegnanie i wymeldowanie gości.
Wyniki prac oceniać będzie jury profesjonalne składające się z 8 ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Przewidywane nagrody: I , II , III miejsce
  • Statuetka
  • Puchar
  • Dyplom
  • nagrody od sponsorów
  • nagroda niespodzianka.
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu nastąpi podczas uroczystej gali 19 sierpnia 2017 r. godz. 20,00 / I piętro.

Ekipy będą miały do dyspozycji stanowiska wyposażone w profesjonalny sprzęt kuchenny przez sponsora Gastro  Magic Service Wypożyczalnia Gastronomiczna: zlewozmywak wraz ze stołem odstawczym, stół roboczy, płyty indukcyjne, piec konwekcyjno-parowy oraz stanowisko techniczno–sprzętowe: cyrkulator sous-vide z wanną, pakowarka próżniowa, stół grzewczy z nadstawką grzewczą.
 
Zapraszamy kucharzy  profesjonalistów z całej Polski
 
Patronat merytoryczny nad organizowaną imprezą objął  Klub Szefów Kuchni.
Patronat honorowy: Prezydent Miasta Pabianice oraz Starosta i Urząd Marszałkowski w Łodzi.
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000