Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Druga edycja Spotkania z Self Cooking Center® firmy Rational w Zamku Topacz - znamy termin!


Ubiegłoroczny konkurs kulinarny Spotkanie z Self Cooking Center® w Zamku Topacz cieszył się dużym zainteresowaniem, dlatego w tym roku czeka nas jego druga edycja. Formuła konkursu została zachowana, a jego głównym celem jest promowanie młodych, zdolnych kucharzy oraz poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwekcyjno-parowej w pracy kuchni profesjonalnej.
 
Druga edycja wydarzenia odbędzie się 25 października, a jego organizatorami pozostają Zamek Topacz oraz firma Rational. Podobnie jak podczas pierwszej edycji, dwuosobowe drużyny powalczą o nagrody pieniężne oraz staż u boku doświadczonego Szefa Kuchni Rafała Borysa.
 
 
Temat przewodni drugiej edycji konkursu jest jeszcze owiany tajemnicą. Zadaniem, tym razem ośmiu, a nie sześciu dwuosobowych zespołów, będzie stworzenie przepisu na danie główne w oparciu o technologię konwekcyjno-parową.
 
Przyjęta formuła konkursu ma zachęcić jego uczestników do łączenia tradycji kulinarnych ze współczesnymi metodami obróbki termicznej. Chcemy także rozbudzić wśród młodych ludzi zamiłowanie do produktów regionalnych i zachęcić ich do poszukiwania w nich pomysłów i inspiracji kulinarnych – powiedział Rafał Borys, Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz.
 
 
Konkurs kierowany jest do młodych kucharzy. Wydarzenie ma pomóc im w doskonaleniu umiejętności oraz zdobywaniu wiedzy kulinarnej. Dodatkowo będzie dla nich doskonałą okazją do konfrontacji i wymiany doświadczeń zawodowych z innymi osobami z branży.
 
Jak wyglądała I edycja konkursu?
 
Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie autorskiego przepisu z gęsiną w roli głównej. Do rywalizacji stanęło sześć zespołów wyłonionych w I etapie. Kucharze zmierzyli się z przygotowaniem potraw według własnych przepisów na oczach gości oraz Jury Technicznego, które bacznie śledziło ich technikę pracy. Do konkursu zaproszono również Jury Degustacyjne, które dania smakowało bez wiedzy na temat ich autorów.
 
 
Zwycięzcami okazali się Dawid Konieczny oraz Dominik Łukasik. Podniebienia Jury zjednali sobie przepisem na gęś z topinamburem i szarą renetą, dzięki któremu zdobyli nagrodę główną, czyli staż w Restauracji w Zamku Topacz oraz 3000 zł.
 
Wydarzenie uświetniły pokazy kulinarne oraz degustacja win z Winnic Wzgórz Trzebnickich.  Goście obecni podczas konkursu mogli również kosztować produktów regionalnych, takich jak sery, chleby czy kiszone warzywa. Dzień zakończyła oficjalna Gala, podczas której odbyła się Kolacja na cztery czapki.
 
 
Druga edycja konkursu to kolejna szansa dla uzdolnionych kucharzy na wspaniałą przygodę kulinarną i zawodową.
 
Regulamin konkursu Spotkanie z Self Cooking Center® w Zamku Topacz można znaleźć na stronie wydarzenia na Facebooku: http://bit.ly/2tL5Qf7 oraz na : www.rational-online.com

Spotkanie z Self Cooking Center w Zamku Topacz

Konkurs kulinarny Spotkanie z Self Cooking Center® w Zamku Topacz to wydarzenie organizowane przez Zamek Topacz i firmę Rational. Celem konkursu jest promowanie młodych, zdolnych kucharzy i poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwekcyjno-parowej. Wydarzenie ma także pomóc  adeptom sztuki kulinarnej w doskonaleniu umiejętności oraz zdobywaniu wiedzy. Dodatkowo będzie dla nich doskonałą okazją do konfrontacji i wymiany doświadczeń zawodowych z innymi osobami z branży. Pierwsza edycja konkursu odbędzie się 19 października 2017 roku w Zamku Topacz. Zakończy ją oficjalna Gala, podczas której zostaną przyznane nagrody pieniężne oraz staż w Restauracji w Zamku Topacz.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000