Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
22.11.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej 2019


Przed nami Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, który odbędzie się 1 czerwca 2019 roku na terenie Kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju. Wydarzenie ma charakter ogólnopolski.
 
Głównym celem konkursu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej.
 
Dania konkursowe będą oceniane przez profesjonalne Jury w składzie:
  • Zenon Hołubowski
  • Łukasz Konik
  • Szymon Bracik
  • Tomasz Purol
  • Karol Sankowski
  • Katarzyna Daniłowicz
  • Tomasz Milewski
  • Dawid Klimaniec
  • Wojciech Harapkiewicz.

 

Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny:
  • Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały - Restauracja Ed Red
  • Paweł Sojka i Tomasz Klakla - Hotel Restauracja Piast
  • Daniel Ulanowski i Damian Domagała - Natura Residence Restauracja Bluebell
  • Rajmund Królik i Agnieszka Baraniec - Hotel Biały
  • Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar - Restauracja Florentina
  • Paweł Brzewski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew
  • Piotr Modzelewski i Piotr Parafiński - Restauracja Spokojna
  • Andrii Chernow i Łukasz Szczechowicz - Restauracja Kiyrnicka by Saguła
  • Patryk Bernaś i Grzegorz Czech - Restauracja Babinicz.
KaĹźda ze startujących druĹźyn będzie musiała przygotować przystawkę zimną lub gorącą z wykorzystaniem produktu obowiązkowego jakim będzie: Pstrąg z „Zielenicy”. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego będą:
  • 100% Naturalny Sok Przecierowy z Borówki Amerykańskiej „Lifeberry”
  • Ozór z dzika.
Wszyscy zawodnicy konkursu na przygotowanie 8 porcji przystawki i 8 porcji dania głównego będą mieli 90 minut.
 
Organizatorami Dworzyskowego  Konkursu  Kuchni  Myśliwskiej są Restauracja Babinicz w Kompleksie Dworzysko w Szczawnie –Zdroju, Ryszard Tomaszewski , Wojciech Harapkiewicz. Konkurs organizowany  jest  przy  wsparciu  i  pomocy  merytorycznej Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000