Pod takim hasłem odbywać się będzie trzecia już edycja Targów Technologii Przetwórstwa Spożywczego: GASTROSILESIA, których organizatorem jest firma Weindich Sp.J. Wydarzenie odbędzie się w dniach 9-10 września 2014r. w Chorzowie, na terenie siedziby organizatora.
Głównym założeniem Targów jest kompleksowa odpowiedź na potrzeby sektora przemysłu spożywczego i zbudowanie platformy wymiany doświadczeń i usług. Stąd też w gronie ponad 100 wystawców krajowych i zagranicznych znajdą się eksperci i firmy, które wyznaczają standardy i trendy w branży gastronomicznej.
Podczas targów odbędą się prelekcje i seminaria min. Klient – jak go pozyskać i utrzymać - panel dyskusyjny z udziałem właścicieli restauracji i szefów kuchni, Sposoby finansowania działalności w branży gastronomicznej czy Inspekcja organów urzędowej kontroli żywności w perspektywie prawa kontrolowanego.
W programie także liczne pokazy kulinarne przeprowadzane min. przez znanych z programu Top Chef Szefów Kuchni: Sebastiana Olmę oraz Pawła Kibarta. Jedną z atrakcji będzie również emocjonujący finał konkursu: I Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych.
Gościem specjalnym będzie Pani Hanna Szymanderska, autorytet kulinarny, która poprowadzi prelekcje na temat kuchni śląskiej, jak również regionalnej.
Wstęp jest bezpłatny. Szczegółowy program
tutaj.
Zgłoszenia do udziału w targach przyjmuje i szczegółowych informacji udziela Organizator:
tel.: 32 746 91 38, 604 641 982.