Podczas zbliżających się 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro przedstawiciele branży będą mogli zapoznać się z ofertą wystawców, jak również skorzystać ze specjalistycznych szkoleń z zakresu zarządzania i marketingu.
EuroGastro to doskonała okazja do zaznajomienia się z nowościami oraz trendami rynkowymi, a także możliwość pozyskania specjalistycznej wiedzy niezbędnej do prowadzenia rentownego biznesu gastronomicznego. Organizator Targów EuroGastro – MT Targi Polska, zaprosił do współpracy najlepszych fachowców i praktyków na rynku, którzy podzielą się wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami szkoleń.
Planowanie kluczem do sukcesu
Uczestnicy szkolenia o nazwie Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją będą mogli zdobyć wiedzę o efektywnym planowaniu menu restauracji i programów motywacyjnych dla pracowników. Powyższe zagadnienia to sposoby na podniesienie sprzedaży, jak i wprowadzenie procesów kontrolnych w restauracji w zakresie finansów czy jakości. Organizatorem spotkania jest Akademia Restauratora, sekcja szkoleniowa powołana przy czasopiśmie branżowym Restauracja. Szkolenie odbędzie się pierwszego dnia targów w godzinach 11:00-14:00. Koszt udziału w nim to 199 zł netto.
Sposoby finansowania branży gastronomicznej
Eksperci z firm Profis i Projekt Hotel zaprezentują możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2014 – 2010 roku. Wskażą różnice w regionalnych programach operacyjnych województw i przybliżą opcje finansowania szkoleń i doradztwa z Krajowego Funduszu Szkoleniowego, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój czy szkoleń specjalistycznych oferowanych przez Projekt Hotel. Prezentacja odbędzie się drugiego dnia Targów EuroGastro w godzinach 9:00-13:00.
Skuteczna sprzedaż wina
Organizatorzy targów zapraszają na dwa spotkania dotyczące wina. Drugiego i trzeciego dnia EuroGastro odbędzie się odpłatny kurs wiedzy o winie, którego ukończenie daje możliwość zdobycia Międzynarodowego Certyfikatu Wiedzy Winiarskiej WSET. Ostatniego dnia targów będzie można wziąć udział w bezpłatnym seminarium o nazwie Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej. Przedstawione na nim zostaną sposoby rozwoju, narzędzia badania i wzmacniania motywacji kadry kelnerskiej nakierowane na wzrost sprzedaży trunku w restauracji. Wszystko to zostanie poparte przykładami.
Informacje praktyczne
Szkolenia odbywają się na terenie MT Targi Polska, na które obowiązują oddzielne zapisy. Dla przedstawicieli branży, którzy zarejestrują się przez Internet, przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu na Targi EuroGastro.
Więcej szczegółów na: www.eurogastro.com.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.