Ruszył nabór do X jubileuszowej edycji Festiwalu Śląskie Smaki, który odbędzie się 6 czerwca w Wiśle. Tym razem Śląska Organizacja Turystyczna do udziału w nim zaprasza: rodziny, koła gospodyń wiejskich, uczniów szkół gastronomicznych oraz profesjonalnych kucharzy.
W trakcie konkursowych zmagań uczestnicy będą musieli przygotować przystawkę lub deser, zupę i danie główne. Potrawy muszą jednak być utrzymane w konwencji lokalnej – Festiwal bowiem promuje dania kuchni regionalnych województwa śląskiego. W trakcie dziewięciu poprzednich imprez odkryliśmy wiele potraw kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej. Cześć z nich wprowadzono do kart restauracji Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki, dzięki czemu można je zjeść na co dzień. To chyba największy sukces naszego Festiwalu. Mam nadzieję, że i tym razem uczestnicy przygotują coś naprawdę wyjątkowego – mówi Agnieszka Sikorska, dyrektor biura Śląskiej Organizacji Turystycznej
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.