Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
XIV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ by TEO VAFIDIS


W dniu 29 marca 2019 roku podczas XXIII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro odbędzie się wielkie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Grecji w Warszawie.
 
Tegoroczna edycja odbędzie się w Ptak Warsaw Expo, Aleja Katowicka 62, 05-830 Nadarzyn k. Warszawy.
Uroczyste otwarcie XIV Festiwalu Kuchni Greckiej nastąpi o godzinie 10:00.
 
Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni greckiej.

Uczestnicy konkursu oceniani będą przez profesjonalne jury. Oceniać oni będą wykonanie dania konkursowego z użyciem obowiązkowych składników określonych w regulaminie XIV Festiwalu Kuchni Greckiej oraz deser z wykorzystaniem pralin czekoladowych.

 
Skład Jury profesjonalnego: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury), Robert Sowa, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Dariusz Zahorański, Miltos Karoumpas oraz Vaggelis Bilibas.

Jury techniczne: Zbigniew Kurleto, Michał Markowicz, Patryk Kotarba

Jury gwiazd: Tomasz Kozłowicz, Zygmunt Chajzer oraz Krzysztof Przepiórka

Uczestnicy zakwalifikowani do konkursu:

1: Restauracja Amarylis z Krakowa: Adriana Wójcikowska

2: Restauracja Scandale Royal Resort&Vodka House z Krakowa: Łukasz Niziński

3: Restauracja EdRed z Warszawy: Bartosz Biały

4: Taverna Grecka Santorini z Warszawy: Marcin Zawadzki

5: Greco Taste z Warszawy: Fotios Patrikovasilakos

6: Restauracja Grecka Meltemi z Warszawy: Patryk Orzeł

7: Fabryka Wełny Hotel&Spa z Pabianic: Michał Bielecki

8: Restauracja u Artuch z Zielonki k. Warszawy: Marek Modzelewski

9: Restauracja 4 smaki z Warszawy: Patryk Rejmiś.
 
 
Zadaniem uczestników w konkursie będzie przygotować danie główne na 7 talerzach Organizatora z wykorzystaniem produktów obowiązkowych:
  • Filet z indyka firmy Janex
  • Okra mrożona cała – Oerlemans
  • Bakłażan świeży
  • Por świeży
  • Grecka oliwa z oliwek Extra Virgin.
Czas przygotowania czas na przygotowanie dania głównej i deseru nie może przekroczyć 75 minut.
 
Konkurs oraz uroczystą galę, która odbędzie się dnia 29.03.2019 o godzinie 20:00 w hotelu Radisson Blu Sobieski w Warszawie poprowadzi Norbert Bieńkowski. 
 
Organizatorem  Konkursu Kulinarnego jest Theofilos Vafidis i przy wsparciu merytorycznym Chef’s Club of Greece – Poland Branch Office i MT Targi Polska.
 
Do pobrania:
Więcej informacji na www.vafidis.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000