20. edycja finału Bocuse d'Or odbędzie się w dniach 23-27 września 2021 w Eurexpo Lyon. A w konkurencjach kulinarnych łącznie będzie rywalizować 24 młodych szefów kuchni z całego świata.
- Powrót do biznesu i otwarcie restauracji we Francji jest wciąż niepewny i raczej nie nastąpi to przed wiosną. W związku z tym podjęliśmy wyjątkową decyzję o zmianie terminu wydania Sirha Lyon w 2021 roku. Wydarzenie odbędzie się w Eurexpo Lyon w dniach 23-27 września 2021 r. I wywrze silny wpływ na odbudowę sektora, który jest niezbędny dla społeczeństwa, gospodarki, a nawet dla naszego życia - wyjaśnia Olivier Ginon, prezes, dyrektor generalny wydarzeń GL.
Finał Bocuse d'Or pierwotnie zaplanowany był na styczeń 2021 r., jednak Sirha Lyon bierze pod uwagę obsługiwany przez siebie sektor gastronomiczny, który od marca 2020 r. został poważnie dotknięty siedmiomiesięcznym zamknięciem i zdecydowano o przełożeniu wydarzenia. Ta 20. edycja będzie bardziej niż kiedykolwiek odgrywać centralną rolę na drodze do odbudowy, ożywienia i odzyskania sił w branży gastronomicznej.
Organizatorzy Bocuse d'Or w Sirha Lyon 2021 chcą oddać żywy hołd wszystkim rodzajom usług gastronomicznych, które musiały dostosować się do tego wyjątkowego okresu w historii branży. Światowe wydarzenie odniesienia, jakim jest Bocuse d'Or, ma na celu uczczenie nie tylko powrotu do normalności, ale prawdziwej odnowy dla całego sektora!
źródło: www.sirhafood.com
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.