Już 11 listopada dowiemy się, gdzie warto wybrać się na smaczny obiad z gęsiną w roli głównej. Czekamy na zgłoszenia restauracji, które w ramach naszej dorocznej akcji Czas na gęsinę serwować będą potrawy z tego wyjątkowego mięsa. Zachęcamy do udziału.
Kujawsko-pomorska gęś to arystokratka wśród drobiu, a jej mięso doceniają smakosze w kraju i za granicą. Do udziału w akcji
Czas na gęsinę, będącej nieodłącznym elementem naszej dorocznej
kampanii gęsinowej, zachęcamy restauracje z całego kraju. W ubiegłym roku zgłosiło się ponad 200 lokali gastronomicznych. Na zgłoszenia w tegorocznej edycji czekamy do 11 listopada.
Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.
Zgłoś swój lokal -> wypełnij
Formularz rejestracyjny
Restauracje, które brały udział w akcji w latach poprzednich, nie muszą rejestrować się ponownie, wystarczy, że potwierdzą uczestnictwo
mailowo.
Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie
czasnagesine.pl w zakładce
Restauracje po zakończeniu naboru.
Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii
Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina. Co więcej, restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów, a lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzony po zakończeniu akcji. Oceny restauracji można dokonać na stronie
czasnagesine.pl
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego