W tym niespokojnym okresie, wydarzenie smaku Goût de France / Good France, które miało się odbyć 16 kwietnia, zostanie przełożone na październik 2020 r. we Francji i za granicą.
Ta sytuacja kryzysowa wywołuje ogromne obawy dla wszystkich, zarówno dla bliskich, przedsiębiorstw, jak i sektora turystyki. Przekładając swoje wydarzenie, smak / Good France, powiązany z regionem na honor "Centre-Val de Loire", pragnie naprawy i działań, który zostanie wdrożony, aby wesprzeć cały zawód , restauratorzy, producenci i aktorzy turystyki.
PROPONOWANE MENU
Każde zgłoszone menu powinno eksponować francuską gastronomię w całej jej różnorodności, przy zachowaniu dla każdego szefa kuchni swobody w dostosowaniu oferty do dostępnych na miejscowym rynku produktów wysokiej jakości. W tej drugiej edycji „Goût de France / Good France” proponowane menu winny nawiązywać do przepisu zainspirowanego francuską sztuką kulinarną.
Menu „Goût de France / Good France” powinno składać się z następujących pozycji:
Aperitif
Przystawki
Danie/a główne
Deska serów
Deser(y)
Francuskie wina i szampany.
Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja.
Kolacja w restauracjach i wydarzeniach gastronomicznych już zarejestronomicznych na 5 kontynentach są utrzymane i przełożone na okres października 2020. r. Dokładna data obchodów 6 edycji smaku / Good France zostanie przekazana później.
Wszyscy pozostajemy w zbiorowych wysiłkach i solidarności.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.