Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
III Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej


Waldemar Hołówka & Wojciech Harapkiewicz – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
Kompleks Dworzysko Restauracja Babinicz w Szczawnie-Zdroju
 

 
zapraszają
24.06.2017 roku do Dworzyska w Szczawnie Zdroju
gdzie odbędzie się

 III Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
III Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

 
Festiwal ma celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach. Będzie to również pokaz sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów gastronomicznych z Polski i krajów europy, mający na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych  z tradycjami kuchni myśliwskiej.
 
Konkurs jest cykliczny i ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie przedstawiciele obiektów gastronomicznych mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność.
 
Lista zakwalifikowanych ekip

Kapituła III Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej po dokonaniu preselekcji zgłoszeń konkursowych zakwalifikowała następujące ekipy:

1. DAMIAN KOLASA, BARTŁOMIEJ PAGACZ - MŁODE WILKI Z MIASTA ŁODZI
2. ŁUKASZ KARNASIEWICZ, ADRIAN BOCZAR - RESTAURACJA NAFTAYA - KROSNO
3. RAFAŁ GRZEGORZAK, PAWEŁ KAMIŃSKI - HOTEL SPA DR IRENA ERIS - POLANICA ZDRÓJ
4. KAMIL MAMERSKI, MICHAŁ CHILIŃSKI - RESTAURACJA DOBRE SMAKI - DUSZNIKI ZDRÓJ
5. JACEK STACHURSKI, MACIEJ GRAMS - FILHARMONIA SMAKU - ŁÓDŹ
6. WALDEMAR TRZCIOŁEK, ARTUR ANTKOWIAK - HOTEL OSTOJA CHOBIENICE - SIEDLCE
7. WOJCIECH KOTULA, ŁUKASZ CZEKAJ - RESTAURACJA „ORANŻERIA” - RZESZÓW
8. DOMINIK KARPIK, MAGDA STOLC - RESTAURCJA MERCATO HILTON - GDANSK
9. JAREK OWCZARCZYK, ŁUKASZ ANDRUSZKIEWICZ - RESTAURACJA STREFA - WARSZAWA

Ekipy rezerwowe:

1. TOMASZ WENCEK, SŁAWOMIR TARASZKA - BISTRO DINETTE - WROCŁAW
2. MARTYNA RUSIN, SEBASTIAN STELWAG - ZIELNIK BISTRO - KATOWICE

O ewentualnej możliwości startu w konkursie ekipy rezerwowe zostaną powiadomione w dniu 21.06. 2017 r.

Jury:

  • Waldemar Hołówka - Przewodniczący Jury
  • Wojciech Harapkiewicz - Koordynator konkursu
  • Tomasz Jakubiak - V-ce Przewodniczący Jury
  • Piotr Szczygielski - Sekretarz Jury
  • Łukasz Konik - Strażnik Czasu
  • Grzegorz Parczewski - Jury Degustacyjne
  • Adam Dmyterko - Jury Degustacyjne
  • Jacek Jakubczak - Jury Degustacyjne
  • Artur Musztyfaga - Jury Degustacyjne
  • Mariusz Pieterwas - Jury Degustacyjne
  • Tomasz Czarnecki - Jury Degustacyjne
  • Jean Bos - Jury Degustacyjne
  • Stefan Birek - Jury Degustacyjne

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000