Waldemar Hołówka & Wojciech Harapkiewicz – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
Kompleks Dworzysko Restauracja Babinicz w Szczawnie-Zdroju
zapraszają
24.06.2017 roku do Dworzyska w Szczawnie Zdroju
gdzie odbędzie się
III Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
III Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.
Festiwal ma celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach. Będzie to również pokaz sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów gastronomicznych z Polski i krajów europy, mający na celu powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.
Konkurs jest cykliczny i ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie przedstawiciele obiektów gastronomicznych mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność.
Lista zakwalifikowanych ekip
Kapituła III Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej po dokonaniu preselekcji zgłoszeń konkursowych zakwalifikowała następujące ekipy:
1. DAMIAN KOLASA, BARTŁOMIEJ PAGACZ - MŁODE WILKI Z MIASTA ŁODZI
2. ŁUKASZ KARNASIEWICZ, ADRIAN BOCZAR - RESTAURACJA NAFTAYA - KROSNO
3. RAFAŁ GRZEGORZAK, PAWEŁ KAMIŃSKI - HOTEL SPA DR IRENA ERIS - POLANICA ZDRÓJ
4. KAMIL MAMERSKI, MICHAŁ CHILIŃSKI - RESTAURACJA DOBRE SMAKI - DUSZNIKI ZDRÓJ
5. JACEK STACHURSKI, MACIEJ GRAMS - FILHARMONIA SMAKU - ŁÓDŹ
6. WALDEMAR TRZCIOŁEK, ARTUR ANTKOWIAK - HOTEL OSTOJA CHOBIENICE - SIEDLCE
7. WOJCIECH KOTULA, ŁUKASZ CZEKAJ - RESTAURACJA „ORANŻERIA” - RZESZÓW
8. DOMINIK KARPIK, MAGDA STOLC - RESTAURCJA MERCATO HILTON - GDANSK
9. JAREK OWCZARCZYK, ŁUKASZ ANDRUSZKIEWICZ - RESTAURACJA STREFA - WARSZAWA
Ekipy rezerwowe:
1. TOMASZ WENCEK, SŁAWOMIR TARASZKA - BISTRO DINETTE - WROCŁAW
2. MARTYNA RUSIN, SEBASTIAN STELWAG - ZIELNIK BISTRO - KATOWICE
O ewentualnej możliwości startu w konkursie ekipy rezerwowe zostaną powiadomione w dniu 21.06. 2017 r.