Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Pyszna Polska 2017...
Kuchnia Polska Wcz...
III Międzynarodowy...
XIV edycja Dorszow...
Druga edycja Konku...
Zgłoś się do konku...
Mistrzostwa Polski...
Mistrz i jego ucze...
Warsztaty regional...
Pyszna Polska 2017...
XII Beskidzki Konk...
Targi Polagra Gast...
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
RATIONAL
POSbistro
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Artykuły spożywcze
Pizzola
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
II Festiwal Grochówki


Grochówka jest dobra w każdej sytuacji i podczas każdej pogody. Także w zimie. Stąd pomysł na zorganizowanie w najbliższą sobotę, 18 lutego II Festiwalu Grochówki. Tym razem odbędzie się on na ul. Babimojskiej 9 na terenie przy schronie przeciwatomowym.
 
Od godz. 11.00 do 17.00 będzie można spróbować m.in. czterech różnych grochówek, bigosu z dziczyzną i wiejskiego chleba ze smalcem.
 
 
Specjalnie dla uczestników Festiwalu otwarta zostanie ekspozycja militariów Poznańskiej Grupy Fortecznej, które znalezione zostały w północnym pasie fortowej twierdzy Poznań i są związane z walkami w lutym 1945 roku. O zbiorach opowie kolekcjoner Dawid Ziółkowski.
 
Warto też zwiedzić sam pruski schron piechoty przebudowany w latach sześćdziesiątych XX wieku na schron kierowania Obroną Cywilną. Zachowało się bardzo dużo elementów wyposażenia.
 
 
Bilety kosztują 15 złotych. W tym jest zwiedzanie wystawy, ale też bilet jest bonem uprawniający do jedzenia pod hasłem jesz tyle ile chcesz. Dzieci do lat 7 wchodzą za darmo, natomiast do lat 12 zapłacą 5 złotych. Dodatkowo płatne będą porcje na wynos w opakowaniach o poj. 1,2 litra oraz 3,5 litra (cena festiwalowa - 12 zł i 35 zł). Organizatorem festiwalu jest Kuchnia Polowa Poznań.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000