Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej


 

Organizatorzy:  Zamek Dubiecko – Michalina & Bogusław Kołcz
 
Fundacja Klubu Szefów Kuchni – Waldemar Hołówka & Janusz Pyra
zapraszają
12.03.2016 roku do Zamku Dubiecko
gdzie odbędzie się
 II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej
 II Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W tegorocznej edycji konkursu wezmą udział dwuosobowe zespoły, które będą rywalizować o nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski.
 
12 marca staną do kulinarnych zmagań w Zamku Dubiecko następujące zespoły:

1. Jaroslaw Humenjuk, Andrej Klymowic – Graf Lemberg Ukraina
2. Sebastian Stellwag, Cezary Powała – Nestle Professional Warszawa
3. Dariusz Kuduk, Damian Cezary Kupis – restauracja SilVia Gliwice
4. Grzegorz Miśta, Jerzy Szczęśniak – Hotel Fabryka Wełny & SPA Pabianice
5. Tomasz Czarnecki, Martyna Drenia – Dworzysko Szczawno Zdrój
6. Piotr Pyczot, Kamil Gajda – Restauracja Carska w Białowieży
7. Piotr Polak, Dawid Klimaniec – Beskid Team
8. Bartosz Turowski, Bartosz Czapliński – Restauracja Cucina Poznań
9. Patryk Mach, Przemysław Żurek – Hotel Blue Diamond Active Spa****
 
Konkurs Kulinarny dla profesjonalistów oceniać będzie Jury w składzie:

1. Waldemar Hołówka – przewodniczący Jury
2. Mirosław Drewniak – sekretarz Jury
3. Jarosław Walczyk
4. Stefan Birek
5. Jarosław Uściński
6. Janusz Pyra
7. Rafał Targosz
8. Marek Widomski.
 
Wykaz uczestników w konkursie kulinarnym dla Szkół Gastronomicznych:
 
1. Maciej Kurek, Krzysztof Kulig – Szkoła Gastronomiczna z Bochni ul. Krakowska 20
2. Patrycja Gwóźdź, Radosław Drzyzga – Zespół Szkół Spożywczych, Chemicznych   i Ogólnokształcących, 37-500 Jarosław
3. Klaudia Błońska, Małgorzata Lechowicz – ZSUHiG Przemyśl
4. Gabriel Sarna – Zespół Szkół w Czudcu
 
Konkurs Kulinarny dla Szkół Gastronomicznych oceniać będzie Jury w składzie:

1. Marcin Stańczyk
2. Konrad Birek
3. Evgenij Sushko.
 
Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu będzie:
  • przekąska – podroby (w gwarze myśliwskiej-narogi) składnik podstawowy wątroba z sarny – zapewnia organizator
  • danie główne – gruby zwierz – schab z dzika.

Organizator zapewnia jedynie wątrobę z sarny. Jeśli któraś z ekip chciałaby zaprezentować danie z udziałem wątroby innego dzikiego zwierza czy ptaka; dzik, jeleń, łania, bażant, przepiórka, dzika kaczka itp. dopuszcza się taką możliwość pod warunkiem że uczestnik dany produkt zabezpieczy we własnym zakresie. Produkt nie może być w żaden sposób przetworzony.

Dereń użyty do dania konkursowego może wystąpić w dowolnej postaci; konfitura, dereń kiszony, nalewka z derenia, dereń marynowany, sok itp.

Festiwal ma celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach, będzie  pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów gastronomicznych z Polski i krajów europy, mającym na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych  z tradycjami kuchni myśliwskiej. Konkurs jest cykliczny i odbywa się  corocznie przed Świętami Wielkanocnymi w  Zamku Dubiecko. Ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie przedstawiciele obiektów gastronomicznych mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność.

Konkurs Kulinarny dla profesjonalistów jest nominowany  do półfinału w Kulinarnym Pucharze Polski 2016. Zwycięzca konkursu nominowanego otrzymuje nominacje do udziału w półfinale KPP 2016 oraz związaną z tym udziałem nagrodę pieniężną w wysokości 1800,00 PLN /brutto/ z tytułu nominacji do półfinału KPP 2016.

Atrakcją wieczoru będzie uroczysta Gala połączona z degustacją dań kuchni myśliwskiej, w której wezmą udział zaproszeni Goście znani ze świata biznesu, polityki, mediów i kultury.

W programie Festiwalu m.in.:

  • pokazy kulinarne Kuchni myśliwskiej – Live cooking w wykonaniu zawodowych kucharzy;
  • kulinarne fireshow w wykonaniu Mirka Drewniaka;
  • kulinarne warsztaty dla dzieci poprowadzi Łukasz Konik;
  • degustacje.

Przewidywane nagrody:

Za zajęcie I miejsca:
- Statuetka
- Dyplom
- Czek o wartości  3000 zł
- nagrody od Sponsorów

Za zajęcie II miejsca:
- Statuetka
- Dyplom
- Czek o wartości  2000 zł
- nagrody od Sponsorów

Za zajęcie III miejsca:
- Statuetka
- Dyplom
- Czek o wartości  1000 zł
- Pozostałe nagrody od Sponsorów.

Dziękujemy za tak olbrzymie zainteresowanie konkursem i nadesłanie zgłoszeń.



Serdecznie zapraszamy sponsorów do udziału i współorganizowania Festiwalu, który odbędzie się 12.03.2016 r. na terenie Zespołu Zamkowo – Parkowego w Dubiecku. Zapraszamy przede wszystkim kucharzy, którzy reprezentują obiekty gastronomiczne, do udziału w konkursie kulinarnym. Dodatkowe informacje dotyczące konkursu zawarte są w regulaminie konkursu.

Serdecznie zapraszamy na naszą stronę internetową:
 
www.fundacja-ksk.pl
www.zamek.dubiecko.com
 

 

Czekamy na zgłoszenia –  o udziale decyduje selekcja nadesłanych zgłoszeń przez komisję weryfikacyjną Festiwalu.

Wsparcie merytoryczne: Fundacja Klubu Szefów Kuchni  www.fundacja-ksk.pl

Kontakt :
Waldemar Hołówka –  Fundacja Klubu Szefów Kuchni – 609 548 355
HOLSON GROUP – Właściciel
Email:  w.holowka@holsongroup.eu

Janusz Pyra - Fundacja Klubu Szefów Kuchni – 602 392 274
Email: januszpyra@dubiecko.com

 Pliki do pobrania:

Regulamin - profesjonaliści
Regulamin - uczniowie
Formularz - profesjonaliści
Formularz - uczniowie

Talerze Konkurs Kulinarny DUBIECKO

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000