Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wcz...
Bartosz Peter będz...
Dwudniowy event ku...
MAKRO Polska rozpo...
Kulinarny Puchar P...
Czas na noworoczne...
Goût de Franc...
Druga edycja Spotk...
S.PELLEGRINO YOUNG...
Skok umiejętności ...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Kocham Wodę
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
II Otwarte Mistrzostwa Polski w Gotowaniu Grochówki


Druga edycja zmagań miłośników kuchni polowych z Królową Zup jaką jest niewątpliwie grochówka. Całość wydarzenia odbędzie się 14 kwietnia 2018 roku na Parkingu przed Halą Makro w Poznaniu. Zapraszamy wszystkich do wspólnego bicia rekordu Polski w ilości gotujących jednocześnie kuchni polowych.
 
W Mistrzostwach może wziąć udział każdy, kto spełni poniżej warunki:
  • posiadanie kuchni polowej o pojemności zbliżonej do min KP 75 lub większej
  • wypełnienie i przesłanie zgłoszenia uczestnictwa
  • przyjazd do Poznania na własny koszt.
Dopuszcza się udział kucharzy zawodowych nie posiadających własnych kuchni (organizatorzy zapewniają 10 kuchni polowych – decyduje kolejność zgłoszeń).
 
Nadesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego do dnia 10 kwietnia 2018 r. na adres mailowy: kamuflaz.poznan@gmail.com

Organizator zapewnia:

  • stanowisko konkursowe
  • dostęp do wody,
  • opał (sucha mieszanka brzozowo – dębowa) potrzebny toporek lub siekiera
  • podstawowy wsad do kotła – korzystanie z niego nie jest obowiązkowe zalecamy użycie własnych tajnych składników
  •  zapewnienie wszystkim uczestnikom równych warunków konkursowych w zakresie miejsca, opału, wody itp.
  •  promocję Mistrzostw i uczestników w mediach i za pośrednictwem kanałów komunikacji.

W trakcie Mistrzostw będzie ustanawiany Rekord Polski w ilości gotujących jednocześnie kuchni polowych. Zmagania kucharzy oceniać będzie profesjonalne jury złożone z cenionych krytyków kulinarnych oraz znawców kuchni wojskowej i smakoszy. Skład podamy wkrótce.
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat udziału w Mistrzostwach oraz pamiątkę. Za zajęcie pierwszych trzech miejsc wręczone zostaną puchary i dyplomy. Nie są przewidywane nagrody rzeczowe, jednak może to ulec zmianie.
 
Ocenie poddane zostaną następujące rzeczy:
  • ugotowana grochówka ( konkurs jurorski)
  • techniczne aspekty obsługi kuchni i wygląd stoiska i obsługi
  • ugotowana grochówka (nagroda publiczności).
Atrakcje towarzyszące zawodom:
  • diorama wojskowa
  • animacje dla najmłodszych
  • pokazy kuchni molekularnej ⁃ Policyjna akcja znakowania rowerów
  • pokazy ratownictwa
  • prezentacja domowych sposobów na robienie wędlin i wędzonek
  •  i inne (sprawa rozwojowa).
W celu uatrakcyjnienia wydarzenia zapraszamy wszystkich do zabrania ze sobą rzeczy związanych z kuchniami polowymi i wojskowością.
 
Program ramowy imprezy:
  • 830 zbiórka załóg
  • 845 odprawa i losowanie stanowisk (dotyczy kuchni organizatora)
  • 915 gotowość na stanowiskach
  • 930 start (rozpoczęcie gotowania)
  • 1330 zakończenie gotowania
  • 1400 ogłoszenie werdyktu jurorskiego
  • do 1700 czas dla publiczności
  • 1800 zakończenie.
Dla chętnych uczestników organizator zapewnia nocleg w Poznaniu na noc przed zawodami i noc po zawodach. Będzie to także czas na wspólne ognisko i wymianę doświadczeń.
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita RATIONAL Pizzola Robot - Coupe Smoker Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi Werner & Mertz M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Espiga Artek Secpol EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000