Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
XIV Konkurs Włoski...
Kulinarny Puchar P...
Gęsina w restaurac...
Edukacyjnie na Eur...
Konkursy nominowan...
Nowa odsłona Targó...
MAKRO Polska rozpo...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
II Otwarte Mistrzostwa Polski w Gotowaniu Grochówki


Druga edycja zmagań miłośników kuchni polowych z Królową Zup jaką jest niewątpliwie grochówka. Całość wydarzenia odbędzie się 14 kwietnia 2018 roku na Parkingu przed Halą Makro w Poznaniu. Zapraszamy wszystkich do wspólnego bicia rekordu Polski w ilości gotujących jednocześnie kuchni polowych.
 
W Mistrzostwach może wziąć udział każdy, kto spełni poniżej warunki:
  • posiadanie kuchni polowej o pojemności zbliżonej do min KP 75 lub większej
  • wypełnienie i przesłanie zgłoszenia uczestnictwa
  • przyjazd do Poznania na własny koszt.
Dopuszcza się udział kucharzy zawodowych nie posiadających własnych kuchni (organizatorzy zapewniają 10 kuchni polowych – decyduje kolejność zgłoszeń).
 
Nadesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego do dnia 10 kwietnia 2018 r. na adres mailowy: kamuflaz.poznan@gmail.com

Organizator zapewnia:

  • stanowisko konkursowe
  • dostęp do wody,
  • opał (sucha mieszanka brzozowo – dębowa) potrzebny toporek lub siekiera
  • podstawowy wsad do kotła – korzystanie z niego nie jest obowiązkowe zalecamy użycie własnych tajnych składników
  •  zapewnienie wszystkim uczestnikom równych warunków konkursowych w zakresie miejsca, opału, wody itp.
  •  promocję Mistrzostw i uczestników w mediach i za pośrednictwem kanałów komunikacji.

W trakcie Mistrzostw będzie ustanawiany Rekord Polski w ilości gotujących jednocześnie kuchni polowych. Zmagania kucharzy oceniać będzie profesjonalne jury złożone z cenionych krytyków kulinarnych oraz znawców kuchni wojskowej i smakoszy. Skład podamy wkrótce.
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat udziału w Mistrzostwach oraz pamiątkę. Za zajęcie pierwszych trzech miejsc wręczone zostaną puchary i dyplomy. Nie są przewidywane nagrody rzeczowe, jednak może to ulec zmianie.
 
Ocenie poddane zostaną następujące rzeczy:
  • ugotowana grochówka ( konkurs jurorski)
  • techniczne aspekty obsługi kuchni i wygląd stoiska i obsługi
  • ugotowana grochówka (nagroda publiczności).
Atrakcje towarzyszące zawodom:
  • diorama wojskowa
  • animacje dla najmłodszych
  • pokazy kuchni molekularnej ⁃ Policyjna akcja znakowania rowerów
  • pokazy ratownictwa
  • prezentacja domowych sposobów na robienie wędlin i wędzonek
  •  i inne (sprawa rozwojowa).
W celu uatrakcyjnienia wydarzenia zapraszamy wszystkich do zabrania ze sobą rzeczy związanych z kuchniami polowymi i wojskowością.
 
Program ramowy imprezy:
  • 830 zbiórka załóg
  • 845 odprawa i losowanie stanowisk (dotyczy kuchni organizatora)
  • 915 gotowość na stanowiskach
  • 930 start (rozpoczęcie gotowania)
  • 1330 zakończenie gotowania
  • 1400 ogłoszenie werdyktu jurorskiego
  • do 1700 czas dla publiczności
  • 1800 zakończenie.
Dla chętnych uczestników organizator zapewnia nocleg w Poznaniu na noc przed zawodami i noc po zawodach. Będzie to także czas na wspólne ognisko i wymianę doświadczeń.
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000