Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej i IV Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej


Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym Szczawnie Zdroju już 21 lipca 2018 roku.
 

Zakwalifikowane Ekipy do startu w IV. Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej i  IV. Edycji Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej:

1. Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski - Restauracja Nifty no. 20 Hotel Puro - Poznań
2. Grzegorz Misina, Robert Jagła - Emalia Zabłocie -Kraków
3. Paweł Kubera , Kajetan Świokła -Hotel DeSilva Premium - Poznań
4. Łukasz Grabowski, Michał Bielecki - Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober - Hotel Fabryka Wełny **** - Pabianice
5. Eugeniusz Korolov, Andrzej Lysenko -Hotel Mansor, Ząbki
6. Rafał Stegnicki, Krystian Świderek - Hotel Natura Mazur Warchały
7. Paweł Gałecki, Łukasz Boreczek - Hotel Restauracja „Piano” Lublin
8. Artur Szwacki, Miłosz Pluta - IBB HOTEL ANDERSIA , RESTAURACJA FLAVORIA - Poznań
9. Wiktor Wielgus, Daniel Bereziak - Nicolaus Toruń Hotel
10. Waldemar Trzciołek, Mateusz Serwa - Ostoja Chobienice Rządcówka
11. Tomasz Sowiński, Marin Kowalski -  Restauracja Pasja Gorzów Wlkp.
 
 
Festiwal ma celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach, będzie  pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów gastronomicznych z Polski i krajów europy, mającym na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych  z tradycjami kuchni myśliwskiej.
 
Konkurs jest cykliczny i ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie przedstawiciele obiektów gastronomicznych mająmożliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność.
 
 
UROCZYSTA GALA
 
Zwieńczeniem całodniowego Festiwalu i rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
 
GALA odbędzie się w Białej Sali i Hali spacerowej Uzdrowiska Szczawno Zdrój - Jedlina. Podczas Gali zostanie przeprowadzona licytacja wartościowych  przedmiotów i usług na rzecz Fundacji Miej Serce dla podopiecznego Nicolasa Hołówka.
 
 
Pliki do pobrania - konkurs cukierniczy:
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000