Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
01.05.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Jury 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski


W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski potrawy przyrządzone przez uczestników oceniać będą: Bartosz Peter, Daniel Ayton, Jakob H. Magnusson, Jarosław Uściński, Marcus Hallgren, Michał Doroszkiewicz oraz Paweł Salamon w roli przewodniczącego jury. Od strony technicznej będą się im przyglądać Iwona Niemczewska i Paweł Stawicki, natomiast w roli wsparcia technicznego zobaczymy Tomasza Zdrenke i Rafała Grzegorzka.
 

Niemalże od początku swojej kariery zawodowej zdobywał laury na konkursach kulinarnych.
Zajął m.in. pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym „Owoce morza” w Bydgoszczy, drugie
w Mistrzostwach Polski z potraw z Dorsza w Gdyni. W 2002 r. wraz z reprezentacją Polski rywalizował podczas targów GASTE w Lipsku, gdzie zdobył brązowy medal w konkursie kulinarnym.

Czterokrotnie otrzymał prestiżowe wyróżnienie w międzynarodowym kulinarnym Żółtym przewodniku
Gault & Millau, dwukrotne uczestniczył w Goût de France.

Był również uczestnikiem Kulinarnego Pucharu Polski, w którym rok po roku stanął na podium.


Odnosi liczne zwycięstwa kulinarne zarówno na arenie krajowej, jak i światowej.
Jest zwycięzcą m.in. Kulinarnego Pucharu Polski 2017 i 2018, zdobywcą srebrnego i brązowego medalu podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburgu w roku 2018, czy reprezentantem polski podczas finałów Global Chef Chalenge w Abu Dhabi.

Dużą część swojego czasu poświęca na edukację młodych kucharzy. Obecnie razem z Poland National Culinary Team przygotowuje reprezentację Juniorów do startu w Kulinarnym Pucharze Świata 2022.

Jak sam mówi, poprzeczkę zawsze stawia wysoko i kieruje się przesłaniem
„Zawsze można coś poprawić, zacznij od siebie".


Szef kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem, zdobywca wielu nagród kulinarnych, w tym Palmes Culinaires z Conseil Culinaire Francaise de Grande Bretagne za usługi gastronomiczne. Obecnie jest niezależnym szefem kuchni, konsultantem ds. żywności i asesorem w Chefbytes. Kieruje zespołem kulinarnym w podczas licznych wydarzeń i kolacji w Londynie i okolicach. Miał również okazję gotować dla królewskiej rodziny brytyjskiej.

Daniel jest fanem Polskiej kuchni i jak twierdzi, nie może się już doczekać kolejnych kulinarnych doświadczeń i potraw zrobionych przez zawodników Kulinarnego Pucharu Polski.


Szef kuchni i właściciel restauracji z wieloletnim doświadczeniem. Jest Prezesem Stowarzyszenia Islandzkich Szefów Kuchni oraz jednym z właścicieli akademii Bocuse d´Or w Islandii.

Uczestniczył  również w pierwszym Global Chefs Challence w Australii. Ma bogate doświadczenie jurorskie
w konkursach kulinarnych. Miał okazję oceniać potrawy zawodników m.in. na Olimpiadach Kulinarnych IKA oraz Kulinarnym Pucharze Polski w 2017 roku.


Na co dzień szef kuchni i właściciel restauracji. Obejmuje również stanowisko Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, jest również menadżerem Reprezentacji Polski Kucharzy Profesjonalnych oraz wielbicielem i mistrzem BBQ.

Jako trener reprezentacji miał okazję poprowadzić swoją drużynę do wygrania tytułu Mistrza Świata za sos BBQ podczas mistrzostw Jack Daniels w USA. To był pierwszy raz w historii kiedy trofeum opuściło USA.


Jako kucharz pracuje od 13 roku życia. Obecnie jest szefem kuchni, właścicielem restauracji i dyrektorem szkoły kulinarnej. Jest także członkiem zarządu Szwedzkiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz przewodniczącym Komitetu Edukacji Worldchefs.


Właściciel autorskiej pracowni oraz doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa.
Uczestniczył w licznych konkursach oraz mistrzostwach świata, w których zajął miejsce na podium.
Jest m.in. Mistrzem Świata i Polski Młodych Cukierników i wielokrotnym reprezentantem w Culinary World Cup, czy Coupe du Monde de la Patisserie.
Bywa jurorem w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczych. Spełnia się również jako trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe
i międzynarodowe.


Szef kuchni i właściciel szczecińskiej restauracji.
Uzyskała najwyższy stopień Grand Diplome w Le Cordon Bleu oraz ukończyła wiele profesjonalnych szkoleń,
w tym szkolenie w Institute Paul Bocuse w Lyonie.
Jest także trenerem i sędzią kulinarnym oraz propagatorem dobrego jedzenia, wina i cydrów.


Head Chef jednej z bydgoskich restauracji. Przez wiele lat prowadził restaurację, gdzie wraz z zespołem zdobywał liczne wyróżnienia.
Swoje doświadczenie zawodowe zbierał również pracując w restauracjach rekomendowanych przesz Micheliln. Jak mówi, jego dania to ukłon w stronę tradycji w modernistycznym wydaniu. Zawsze podkreśla jak ważna jest praca całego zespołu, aby każdego dnia wspólnymi siłami mogli przekuwać pasję w profesjonalizm,
a z kolei ten w wysoką jakość pracy serwowanych dań.


Entuzjasta kuchni, który łączy pracę z pasją. Przez wiele lat zbierał doświadczenie u szefów kuchni na całym świecie. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych, a regionalne smaki kuchni polskiej miał okazję promować, m.in. w Dubaju, Kijowie, czy Istambule.  

Preferuje nowoczesną kuchnię polską z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi.
Jest również zwolennikiem filozofii slow food, przez co bardzo ważne jest dla niego tworzenie potraw
z naturalnych składników, jak podkreśla, najlepiej od lokalnych dostawców.


Zwycięzca jednej z poprzednich edycji Kulinarnego Pucharu Polski i finalista programu kulinarnego Top Chef. Obecnie spełnia się jako Szef Kuchni. Zdobył nominację w kategorii Młody Talent prestiżowego przewodnika Gault&Millau.

Jak o sobie mówi, inspirują go ludzie wytwarzający lokalne produkty, które może wykorzystać w swojej kuchni i podzielić się nimi ze swoimi gośćmi, a inspirację do tworzenia nowych połączeń i smaków czerpie z natury
i jej różnorodności.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000