W terminie od 9 do 13 marca 2018 roku w Hamburgu odbędzie się 92. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNORGA. Targi w Hamburgu to najstarsza (od 1921 roku) i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie. Dzięki dużej liczbie wystawców (ponad 1.300 firm) i zwiedzających (ponad 95.000 gości) oraz ich najwyższej fachowości (ponad 80% gości to fachowcy z branży) targi dają najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych.
Targi INTERNORGA są barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi w Hamburgu.
Oferta prezentowana przez wystawców jest bardzo szeroka i obejmuje techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego (hale A2, A3 i A4), żywność i napoje (hale A1, B1, B4, B2 parter, B3 piętro), wyposażenie hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego (hale B5 i B7), wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży (hale B6 i B6.1), sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych (hale B2 piętro i B3 parter) oraz gastronomię na powietrzu (tereny targowe na zewnątrz hal wystawienniczych).
Targi INTERNORGA dają możliwość zdobycia informacji o nowościach w branży, poznania osiągnięć konkurencji oraz wymiany wiedzy i doświadczeń z fachowcami. Służy temu bogaty program ramowy stale towarzyszący targom, na który składają się kongresy, fora, wykłady, a także pokazy, prezentacje i liczne konkursy. W przyszłorocznym programie ramowym imprezy znajdą się m.in.: kongres FoodService Forum, Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego, Forum Catering w Szkole, prezentacja poświęcona piwu wytwarzanemu w sposób rzemieślniczy Craft Beer Arena, zawody w wypiekaniu pizzy o tytuł mistrza Europy Giropizzad’Europa, prezentacja firm wchodzących na rynek Newcomers’ Area, forum trendówPink Cube, pokazyGrill & BBQ Court, wykłady, prezentacje i workshopy dla branży piekarskiej Baker’s Blue Box, zawody dla cukierników Cofectionery Art, prezentacja cukiernicza BACK Stage, konkurs dla młodych i dopiero powstających firm INTERNORGA Gastro StartUp, konkurs innowacyjnych produktów i rozwiązań dla branży INTERNORGA FutureAward, zawody dla młodych kucharzy NextChefAward, prezentacja dekoracyjnych nakryć stołów SKYWALK Tafel, prezentacja restauracji na kółkach Food truck villige, Forum Związku DEHOGA oraz miejsce spotkań i nawiązywania kontaktów Cafe-Future.Live.
Targi będą otwarte dla zwiedzających w godzinach 10.00 – 18.00. Bilety można nabyć w kasie, bądź w przedsprzedaży w Przedstawicielstwie Targów Hamburskich w Polsce: tel: 22-620 72 98, mail:
kuzminska@eurotargi.com
Więcej informacji na stronie targów
www.internorga.com oraz w Przedstawicielstwie Targów Hamburskich w Polsce.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.