Już 12 października 2016 największe dotychczas zorganizowane spotkanie szefów kuchni. Swój udział w wydarzeniu zapowiedziało 900 szefów i 80 dostawców.
W trakcie Kongresu odbędzie się siedem wystąpień z zakresu zarządzania kuchnią, personelem, food costem, a także swoim nazwiskiem i karierą, jedna debata na temat rozwoju polskiej gastronomii z udziałem cenionych szefów kuchni, spotkanie z Panią Anną Komorowską, która opowie jak polską kuchnię odbierały głowy najważniejszych państw świata oraz piętnaście profesjonalnych warsztatów projektowych.
Partnerem Strategicznym wydarzenia jest Transgourmet Polska operator marek Selgros Cash&Carry oraz Transgourmet. Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć hal handlu hurtowego oferująca pełne zaopatrzenie dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Transgourmet dostarcza pełen asortyment spożywczy i przemysłowy dla gastronomii, hotelarstwa oraz punktów zbiorowego żywienia.
Kongres ma formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogą jedynie osoby, które dostaną imienne zaproszenie zawierające specjalny kod lub zgłoszą chęć udziału poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego zamieszczonego na stronie
www.kongresszefowkuchni.pl, a następnie otrzymają potwierdzenie swojej rejestracji. Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni jest bezpłatny.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.