Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Konkurs Kulinarny SMAKI GALICJI


14 lipca 2019 roku w Gorajcu (gmina Cieszanów) odbędzie się Konkurs Kulinarny SMAKI GALICJI. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Każda z zakwalifikowanych ekip kucharskich ma za zadanie wykonać:
  • 8 porcji zupy - z obowiązkowym wykorzystaniem
−    Żeberka wieprzowe (surowe)
−    Kapusta (dowolny rodzaj)
−    Masło tradycyjne (polskie)
−    Kminek zwyczajny (świeży i/lub suszony);
  • 8 porcji dania głównego - z obowiązkowym wykorzystaniem
−    Boczek surowy (ze skórą bez kości)
−    Ziemniaki (polska odmiana)
−    Marchew (polska odmiana)
−    Pokrzywa zwyczajna (świeża).
 
.
Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 03 lipca 2019 roku na adres: szczygielski.piotr@interia.pl. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Finale Konkursu podana zostanie do publicznej wiadomości do dnia 04 lipca 2019 roku.

Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Konkursie do dnia 06 lipca 2019 roku (drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl). Brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową.
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez zakwalifikowanych uczestników Konkursu listy zapotrzebowania  produktów, nie później niż do dnia 06 lipca 2019 roku) zabezpieczy niektóre główne składniki niezbędne do przygotowania dań konkursowych.
 
 
Na każdym stanowisku konkursowym:
  • boczek wieprzowy surowy (ze skórą bez kości) - 1,00 kg
  • żeberka wieprzowe (surowe) - 3,00 kg
W formie bufetu:
  • marchew (polska odmiana) - 1,00 kg/na ekipę kucharską
  • masło (tradycyjne polskie) - 0,25 kg/na ekipę kucharską
Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą).

W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub telefon 607 277 097.
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000