Trwają przygotowania do drugiej edycji konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Złota Kurka organizowanego w Vistula Hotel w Świeciu 7 października.
Do pierwszej edycji konkursu zgłosiło ponad 30 szkół gastronomicznych z całej Polski, z których organizatorzy wybrali 10 placówek. Wydarzenie zebrało wiele pozytywnych opinii, dlatego zdecydowano się na jego kolejna odsłonę. W tym roku ma wziąć w nim udział większa liczba uczestników, więcej też będzie warsztatów kulinarnych odbywających się w trakcie zmagań. Jest to bardzo istotne wydarzenie dla młodych osób uczących się zawodu kucharza. Podczas całego dnia młodzież może poznać nowe techniki przyrządzania potraw. Jest to również doskonała okazja do wymiany opinii kulinarnych z innymi uczestnikami oraz spotkania się z renomowanymi Szefami Kuchni.
Patronatem przedsięwzięcia jest ambasador marki Bonduelle Szef Kuchni Tomasz Welter oraz Stowarzyszenie Kucharzy Kujaw i Pomorza.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.