Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Pyszna Polska 2017...
Kuchnia Polska Wcz...
III Międzynarodowy...
XIV edycja Dorszow...
Druga edycja Konku...
Zgłoś się do konku...
Mistrzostwa Polski...
Mistrz i jego ucze...
Warsztaty regional...
Pyszna Polska 2017...
XII Beskidzki Konk...
Targi Polagra Gast...
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
RATIONAL
POSbistro
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Artykuły spożywcze
Pizzola
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2017


Już 2 czerwca 2017r. odbędzie się kolejna, IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie tym razem odbędzie się w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim Hotelu Windsor**** w Jachrance.
 
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Henryk Kowalczyk – Członek Rady Ministrów, Przewodniczący Komitetu Stałego Rady Ministrów oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Pan Krzysztof Jurgiel.
 
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.
 
Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są: 
  • Filet z suma ze skórą
  • Amarantus ekspandowany
  • Cykoria.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • Biodrówka jagnięca bez kości
  • Mąka orkiszowa (odmiana Oberkulmer Rotkorn)
  • Kiszona czerwona kapusta.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Patryk Stanewicz i Józek Pojasek - Teodorka Hotel Ciechocinek
2. Dariusz Pasiciel i Karol Milewski - Concordia
3. Bartosz Czapliński i Łukasz Kostrzewski - Ed Red Warszawa
4. Przemysław Bednarz i Grzegorz Krupiński - Hotel Bonifacio
5. Marcin Korcz i Piotr Słupik - Hotel Warszawianka
6. Kamil Werewka i Rafał Kudliński - Copernicus Toruń Hotel
7. Dawid Zimny i Patryk Krawczyk -  Art Hotel
8. Paweł Brzeski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew
9. Piotr Archiciński i Joanna Świderska - Lazy Dog Cooking
10. Emil Klimas i Dawid Feist - Restauracja Cucina
11. Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek - Hotel Restauracja Piano
12. Jarosław Owczarczyk i Łukasz Andruszkiewicz - Restauracja Strefa
13. Piotr Wójcik i Adam Jurak - Restauracja Sarzyński Lublin

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
1. Łukasz Niziński i Magdalena Mleczko - Grupa Scandale
2. Jakub Rusinek i Jacek Pałys - Hotel Rzeszów Restauracja Oranżeria

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Krzysztof Kuklewski i Magdalena Miszczuk - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
2. Dawid Trafalski  i Paulina Karaluch - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
3. Daniel Ogonowski i Rafał Szymański - Warszawa - ZSGH - ul. Majdańska
4. Jakub Kowalewski i Krystian Sawicki - Warszawa - TSG - ul. Komorska
5. Miłosz Olechnowicz i Kinga Kowalska - Sulęcin - ZSLiZ
6. Dariusz Bieńkowski i Michał Boraczyński - Pomiechówek – ZSP
7. Kamil Piotrowski i Agata Błaszczyk - Łódź – ZSG

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE
1. Renata Drabik i Urszula Środek - Stalowa Wola - CKUiODiDZ
2. Jolanta Herdzik i Piotr Fila - Stalowa Wola - CKUiODiDZ

Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 25 maja 2017 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl
 
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
 
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 29 maja 2017 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.
 


Pozostałym ekipom, które nie zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej Jubileuszowej X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
Zwycięzcy Konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
 
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas IX edycji.
 
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny
 
Do porbania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000