Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Druga edycja Konku...
Gault&Millau Tour ...
Kongres Szefów Kuc...
3. edycja Rentowne...
S.PELLEGRINO YOUNG...
Kulinarny Puchar P...
Mistrz i jego ucze...
Targi Polagra Gast...
Kongres Szefów Kuc...
Skok umiejętności ...
Eksperci smaku będ...
II Kulinarny Festi...
World Class Compet...
Kto może zakwalifi...
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
RATIONAL
Robot - Coupe
Smoker
Makro Cash & Carry
Caffetea
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Secpol
Iglotex
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2017


Już 2 czerwca 2017r. odbędzie się kolejna, IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie tym razem odbędzie się w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim Hotelu Windsor**** w Jachrance.
 
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Henryk Kowalczyk – Członek Rady Ministrów, Przewodniczący Komitetu Stałego Rady Ministrów oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Pan Krzysztof Jurgiel.
 
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.
 
Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są: 
  • Filet z suma ze skórą
  • Amarantus ekspandowany
  • Cykoria.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • Biodrówka jagnięca bez kości
  • Mąka orkiszowa (odmiana Oberkulmer Rotkorn)
  • Kiszona czerwona kapusta.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Patryk Stanewicz i Józek Pojasek - Teodorka Hotel Ciechocinek
2. Dariusz Pasiciel i Karol Milewski - Concordia
3. Bartosz Czapliński i Łukasz Kostrzewski - Ed Red Warszawa
4. Przemysław Bednarz i Grzegorz Krupiński - Hotel Bonifacio
5. Marcin Korcz i Piotr Słupik - Hotel Warszawianka
6. Kamil Werewka i Rafał Kudliński - Copernicus Toruń Hotel
7. Dawid Zimny i Patryk Krawczyk -  Art Hotel
8. Paweł Brzeski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew
9. Piotr Archiciński i Joanna Świderska - Lazy Dog Cooking
10. Emil Klimas i Dawid Feist - Restauracja Cucina
11. Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek - Hotel Restauracja Piano
12. Jarosław Owczarczyk i Łukasz Andruszkiewicz - Restauracja Strefa
13. Piotr Wójcik i Adam Jurak - Restauracja Sarzyński Lublin

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
1. Łukasz Niziński i Magdalena Mleczko - Grupa Scandale
2. Jakub Rusinek i Jacek Pałys - Hotel Rzeszów Restauracja Oranżeria

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Krzysztof Kuklewski i Magdalena Miszczuk - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
2. Dawid Trafalski  i Paulina Karaluch - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
3. Daniel Ogonowski i Rafał Szymański - Warszawa - ZSGH - ul. Majdańska
4. Jakub Kowalewski i Krystian Sawicki - Warszawa - TSG - ul. Komorska
5. Miłosz Olechnowicz i Kinga Kowalska - Sulęcin - ZSLiZ
6. Dariusz Bieńkowski i Michał Boraczyński - Pomiechówek – ZSP
7. Kamil Piotrowski i Agata Błaszczyk - Łódź – ZSG

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE
1. Renata Drabik i Urszula Środek - Stalowa Wola - CKUiODiDZ
2. Jolanta Herdzik i Piotr Fila - Stalowa Wola - CKUiODiDZ

Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 25 maja 2017 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl
 
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
 
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 29 maja 2017 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.
 


Pozostałym ekipom, które nie zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej Jubileuszowej X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
Zwycięzcy Konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
 
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas IX edycji.
 
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny
 
Do porbania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola RATIONAL Robot - Coupe Robvita Smoker M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Secpol Watersystem Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Na Lunch Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego LMS Online Sp. z o.o. Voigt Belgium`s Best Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Tableart Tomasz Miszczak Komat Barson Espiga Iglotex
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000