Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2018


Już 2 czerwca 2018 roku odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
 
Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.
 
Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
 
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są
  • Filet z miętusa oraz jogurt naturalny.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
  • Udziec z sarny oraz borowik.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU:
 
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski - RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona - PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda - RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski - SHERATON SOPOT HOTEL
5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny - HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański - SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska - RESTAURACJA AMARYLIS (Kraków)
9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski - PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula - HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski - HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich - DOLCE VITA (Bydgoszcz)
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE

1. Dawid Zagrzywiec oraz Piotr Gipsiak - HOTEL RENAISSANCE/HOTEL COURTYARD
2. Jarosław Żuchowicz oraz Julia Włodarczyk  - HOTEL MERCURE OPOLE
 
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
 
1. Jakub Sobczak oraz Jacek Darnowski - ZSG ŁÓDŹ
2. Bartosz Krajewski Monika Lewkowicz - ZSGH GDAŃSK
3. Jakub Małkowski oraz Paulina Karaluch - ZSG  WARSZAWA
4. Przemysław Rybski oraz Dominik Wiśniewski - ZSGH WARSZAWA
5. Łukasz Florjańczyk oraz Grzegorz Zych - ZSG WARSZAWA
6. Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński - ZSG RZESZÓW
7. Szymon Jakubasz oraz Weronika Pławińska - ZS NR 7 w WAŁBRZYCHU
8. Grzegorz Królik oraz Arkadiusz Woźniak - TECHNIKUM LIDER LUBLIN
 
KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE
 
1. Milena Koprowska oraz Katarzyna Polaczyk - ZESPÓŁ SZKÓŁ I PLACÓWEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO  w Zielonej Górze
2. Kamila Sokołowska oraz Marek Krzysiak - TECHNIKUM MENEDŻERSKIE w Bydgoszczy
 
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 23 maja 2018 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: konrad.birek@gmail.com
 
Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową. Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.
 
Pozostałym drużynom, które nie zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych edycjach konkursu.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.
 
Jedną z nagród w konkursie będzie Grillo wędzarnia Smoker Queen ze specjalnym, okolicznościowym logo, ufundowana przez Producenta Grillów firmę SMOKER. To połączenie grilla, wędzarni i BBQ w jednym profesjonalnym i solidnie wykonanym sprzęcie. Wartość nagrody to ok. wartości 5.900 zł.
 
 
Patronat honorowy nad konkursem objął Minister ŚrodowiskaHenryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju WsiKrzysztof Jurgiel.
 
 
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.
 
Do pobrania:

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000