Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś na Targach EuroGastro 2020


Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś już 25 marca 2020 roku i tym razem odbędzie się podczas targów EuroGastro. Konkurs nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020.

Celem głównym konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej. Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji.
 

Udział w konkursie weźmie do 9 dwuosobowych zespołów (szef + kucharz pomocniczy). Zawodnicy Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś będą musieli zmierzyć się z daniem głównym z wykorzystaniem składników obowiązkowych:
  • perliczki (dowolny element lub elementy)
  • autorskiej propozycji pieroga (w formie dodatku do dania)
  • autorskiego oleju aromatyzowanego.
Nagrodą główną dla zwycięskiego zespołu jest tygodniowy staż w uhonorowanej 2 gwiazdkami Michelin, legendarnej i jednej z najlepszych restauracji w Wielkiej Brytanii Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons.

Dodatkowo Klub Szefów Kuchni przyzna nagrodę specjalną dla zespołu, którego talerz zostanie najwyżej oceniony przez profesjonalną dietetyczkę jako danie zbilansowane pod względem kalorycznym z zachowaniem odpowiednich proporcji pomiędzy składnikami odżywczymi.

Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 1 marca (niedziela) 2020 roku na adres: konrad.birek@gmail.com. W sprawach konrad.birek@gmail.com lub telefonicznie: +48 501 235 941. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu podana zostanie do publicznej wiadomości do dnia 8 marca (niedziela) 2020 roku.

Organizatorem konkursu jest Konrad Birek wraz z Klubem Szefów Kuchni przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Stefana Birka.

Termin: 25 marca (środa) 2020 roku
Miejsce: EuroGastro (Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, Al. Katowicka 62)
Zgłoszenia: 1 marca (niedziela) 2020 roku.
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000