Grupa Dora Metal – producent urządzeń i mebli gastronomicznych,
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie – jedna z najstarszych placówek edukacyjnych o profilu gastronomiczno-hotelarskim
oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni
zapraszają do udziału w:
Ogólnopolskim Turnieju Szkół Gastronomicznych
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014
Konkurs odbędzie się 5 grudnia 2014 r., w Centrum Techniki Kulinarnej,
przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.
Celem głównym konkursu jest wykazanie się wiedzą i umiejętnościami w zakresie przygotowania zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem sandacza oraz wykwintnych dań zasadniczych z wykorzystaniem filetu z indyka – polędwiczki.
Dodatkowo Zespół musi wybrać jednego Zawodnika do wykonania zadania technicznego polegającego na rozdrabnianiu warzyw — black box — trzema wylosowanymi technikami spośród sześciu: concasse, julienne, vichy, chiffonade, brunoise, noisettes.
Przed zgłoszeniem, uprzejmie prosimy zapoznać się z regulaminem.
Harmonogram:
9.00 – 9.30 - rejestracja uczestników
9.30 – losowanie stanowisk
9.45 – oficjalne otwarcie konkursu
10:00 - 10.10 – przygotowanie uczestników z zespołów 1 - 7 na stanowiskach
10.10 - 10.30 – zadanie techniczne
10.30 - 12.00 – przygotowanie dań konkursowych
12.00 - 12.10 – przygotowanie uczestników z zespołów 8 - 14 na stanowiskach
12.10 - 12.30 – zadanie techniczne
12.30 - 14.00 – przygotowanie dań konkursowych
14.00 – Lunch
14.30 – część artystyczna w wykonaniu uczniów ZSG
15.00 - 16.00 – ogłoszenie wyników.
W trakcie trwania konkursu w Sali wystawowej będą odbywały się bardzo atrakcyjne pokazy
i szkolenia branżowe.
Konkurs zaszczycą swoją obecnością wybitne osobowości kulinarne ze świata mediów i kultury.
Potwierdzenie uczestnictwa w turnieju:
Paweł Szelerski
e-mail: ctk@dora-metal.pl
tel.: 606 108 277
Regulamin Konkursu
Oświadczenie
Karta Zgłoszeniowa
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.