Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014


 
Grupa Dora Metal – producent urządzeń i mebli gastronomicznych,
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie – jedna z najstarszych placówek edukacyjnych o profilu gastronomiczno-hotelarskim
oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni
zapraszają do udziału w:

Ogólnopolskim Turnieju Szkół Gastronomicznych
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014

Konkurs odbędzie się 5 grudnia 2014 r., w Centrum Techniki Kulinarnej,
przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.

Celem głównym konkursu jest wykazanie się wiedzą i umiejętnościami w zakresie przygotowania zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem sandacza oraz wykwintnych dań zasadniczych z wykorzystaniem filetu z indyka – polędwiczki.

Dodatkowo Zespół musi wybrać jednego Zawodnika do wykonania zadania technicznego polegającego na rozdrabnianiu warzyw — black box — trzema wylosowanymi technikami spośród sześciu: concasse, julienne, vichy, chiffonade, brunoise, noisettes.

Przed zgłoszeniem, uprzejmie prosimy zapoznać się z regulaminem.

Harmonogram:
9.00 – 9.30 - rejestracja uczestników
9.30 – losowanie stanowisk
9.45 – oficjalne otwarcie konkursu

10:00 - 10.10 – przygotowanie uczestników z zespołów 1 - 7 na stanowiskach
10.10 - 10.30 – zadanie techniczne
10.30 - 12.00 – przygotowanie dań konkursowych

12.00 - 12.10 – przygotowanie uczestników z zespołów 8 - 14 na stanowiskach
12.10 - 12.30 – zadanie techniczne
12.30 - 14.00 – przygotowanie dań konkursowych

14.00 – Lunch
14.30 – część artystyczna w wykonaniu uczniów ZSG

15.00 - 16.00 – ogłoszenie wyników.

W trakcie trwania konkursu w Sali wystawowej będą odbywały się bardzo atrakcyjne pokazy
i szkolenia branżowe.

Konkurs zaszczycą swoją obecnością wybitne osobowości kulinarne ze świata mediów i kultury.

Potwierdzenie uczestnictwa w turnieju:
Paweł Szelerski
e-mail: ctk@dora-metal.pl
tel.: 606 108 277

Regulamin Konkursu

Oświadczenie

Karta Zgłoszeniowa

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000