Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kuchnia Wczoraj i Dziś


Zapraszamy do udziału w:

VII OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE KULINARNYM

KUCHNIA POLSKA WCZORAJ I DZIŚ,

który odbędzie się w dniach 12-14 czerwca 2015 roku!

 

                                 
 
Konkurs skierowany jest do kucharzy profesjonalnych oraz uczniów szkół gastronomicznych.

Celem konkursu kulinarnego jest:

  • Propagowanie polskiej sztuki kulinarnej;

  • Łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością;

  • Promowanie producentów polskiej żywności.

Zwycięzcy Konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015.

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.

Współorganizatorem: Hotel - Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie Wspólnota Polska Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W rywalizacji o puchar Złotej Korony dla najlepszego dania Kuchni Polskiej udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharskie.

Rywalizacja konkursowa odbędzie się w dniu 13 czerwca 2015 roku na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii.

Rozgrywana będzie w dwóch kategoriach:
  • KUCHARZE PROFESJONALNI;

  • UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH.

Produkty obowiązkowe do użycia w rywalizacji konkursowej:

Przekąska zimna lub gorąca (6 porcji):
  • Polędwiczka z indyka (element fileta z indyka);
  • Świeże truskawki.
Danie główne (6 porcji):
  • Filet z suma ze skórą;
  • Wątróbka z suma.

Zgłoszenia Konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 18 maja 2015 roku na adres: szczygielski.piotr@interia.pl i/lub s.birek@hotellord.com.pl

Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Konkursu zamieszczona będzie na stronach internetowych do dnia 22 maja 2015 roku.

Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez uczestników Konkursu listy zapotrzebowania produktów, nie później niż do dnia 31 maja 2015 roku) zabezpieczy produkty obowiązkowe tj.:

  • Polędwiczka z indyka – ok. 700 g
  • Truskawki świeże – ok. 500 g
  • Filet z suma ze skórą – ok. 900 g
  • Wątróbka z suma – ok. 500 g
Powyższe produkty będą do pobrania po odprawie – 12 czerwca 2015 r. – celem przygotowania do Konkursu.

Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą).

Organizator zapewnia:
  • nocleg i wyżywienie dla dwuosobowych ekip startujących w Konkurs;
  • piec konwekcyjno-parowy – 1 szt./na stanowisko;
  • grill gazowy – 1 szt./na stanowisko;
  • kuchenkę indukcyjną jednopłytową (jednostrefową) – 2 szt./na stanowisko;
  • pakowarka próżniowa – 1 szt./na 2 stanowiska;
  • cyrkulator sous vide – 1 szt./na stanowisko;
  • stół roboczy ze zlewem – 1 szt./na stanowisko;
  • stół prezentacyjny – 1 szt./na stanowisko.

Szczegółowy harmonogram Konkursu podany zostanie do publicznej wiadomości w późniejszym terminie.

W VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś udział zapowiedziało wiele znanych osób ze środowiska dziennikarskiego i artystycznego.

Wszystkich chętnych do udziału i współpracy serdecznie zapraszamy

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000