Zapraszamy, wspólnie z RLGD Opolszczyzna oraz opolskimi restauracjami na cykl otwartych kolacji degustacyjnych, w których ryby oraz inne lokalne produkty będą grały "pierwsze skrzypce". Podczas każdej takiej kolacji będzie można skosztować 5 unikalnych dań.
Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” wraz z największymi opolskimi restauratorami zorganizowała cykl kolacji degustacyjnych - Kulinarne Wariacje w sieci opolskich smaków mających na celu promocję produktów lokalnych dostawców.
Pierwsza kolacja już 12 lipca 2019 roku w restauracji Opolanka. Wieczór kubański w Opolance uświetni występ niesamowitego Jose Torres.
Program Kulinarnych Wariacji w sieci opolskich smaków:
- 12 lipca - Opolanka (Opole)
- 9 sierpnia - Bistro Finezja (Tułowice)
- 13 września - Zamkowy Młyn (Krapkowice)
- 11 października - Szara Willa (Opole)
- 15 listopada - Hotel Dębowe Wzgórze (Pokrzywna)
- 6 grudnia - Restauracja Na Wyspie (Niemodlin)
- 24 stycznia 2020 - Restauracja Bajka (Grodziec)
- 7 lutego - Restauracja Nad Stawem (Bogacica)
- 20 marca - Hotel Spałka (Kluczbork)
- 24 kwietnia - Tawerna Pod Kotwicą (Kadłub Wolny, gm. Zębowice)
- 22 maja - Restauracja Fryderyk (Nysa).
Zapytania w sprawie biletów oraz rezerwacji miejsc prosimy kierować do restauracji, w której kolacja jest organizowana.
Więcej informacji na temat cyklu:
http://swietokarpia.pl/kolacjePublikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.