Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kulinarny Puchar Polski 2016 – sędziowie finału


Pochodzą z różnych krajów. W różnych częściach świata zdobywali doświadczenie w gastronomii. Łączą ich jednak z pewnością dwie rzeczy – zamiłowanie do sztuki kulinarnej i chęć dzielenia się swoim doświadczeniem z młodym pokoleniem kucharzy.

Kulinarny Puchar Polski to konkurs, w którym wybierany jest najlepszy kucharz w naszym kraju. Idea tego wydarzenia nie zamyka się jednak w granicach Polski. Już od kilku lat jest ono obserwowane przez zagranicznych szefów kuchni reprezentujących między innymi WACS. O Najlepszym z najlepszych mówi się na świecie również dzięki międzynarodowemu Jury, które ocenia finalistów konkursu.
 


W tym roku w loży sędziowskiej finału Kulinarnego Pucharu Polski zasiądą m.in.:

Vogel Wynand jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni w Holandii posiadający m.in. tytuł Master Chef przyznawany przez WACS. Jest także honorowym członkiem WACS oraz wielu innych stowarzyszeń kucharzy na całym świecie. Laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych. Jeden z inicjatorów tytułu SVH Master Chef. Obecnie przygotowuje drużynę do olimpiady kulinarnej IKA 2016.

Gabriela Berechet konsultant w dziedzinie gastronomii, trener Kadry Narodowej Kucharzy oraz Kadry Narodowej Cukierników. Pełniła rolę  jurora w wielu konkursach kulinarnych, m.in. w takich jak National Masterchef Contest, The Golden Chef of Bucharest, World Cup of Pastry, Chocolate and Ice-Cream Milan 2015, a także w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2015.

Per Mandrup absolwent kopenhaskiej szkoły o profilu hotelarsko-gastronomicznym, zdobywca wielu prestiżowych nagród, w tym m.in.: złotego i srebrnego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu (2006) i czterech złotych medali na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie (2008).

Silivia Castano absolwentka paryskiego Le Cordon Bleu oraz Instytutu Paula Bocuse w Lyonie. Propagatorka kuchni argentyńskiej. Nagrodzona złotym medalem Akademii Kulinarnej (Cordoba, 2000), medalem Stowarzyszenie Szefów Kuchni w Peru (2001) oraz tytułem Kobieta Roku 2000 przyznawanym przez Womens Forum.

Georg Wallig – certyfikowany szef kuchni (w stopniu krajowym), członek zarządu Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni w Trier (German Chef’s Association), trener kadry młodzieżowej w stowarzyszeniu działającym na rzecz rozwoju młodych kucharzy (regionalny oddział w Trier oraz oddział landów zachodnich). Juror w takich konkursach jak Taiwan Culinary Arts Competition  (2015) oraz WACS Chef Challenge (2015).

Jurorzy z zagranicy to jeden z naszych priorytetów przy organizacji Kulinarnego Pucharu Polski – informuje Filip Bittner, Dyrektor Grupy Produktów. I nie chodzi tu tylko o podniesienie prestiżu wydarzenia. Tym działaniem chcemy przede wszystkim pokazać międzynarodowemu środowisku gastronomicznemu to, co możemy obserwować w ostatnich latach w Polsce, czyli olbrzymi krok do przodu w zakresie przygotowania i serwowania dań w restauracjach. Obecność zagranicznych jurorów na KPP ma również ogromne znaczenie dla uczestników naszego konkursu. Pozyskanie eksperckiej opinii z ich strony na temat przygotowanego dania to niezwykle ważny element edukacyjny naszego konkursu.

Kulinarny Puchar Polski odbędzie się w dniach 27-28 września br. w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO.

Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000