Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Składniki obowiązkowe w Kulinarnym Pucharze Polski 2017


Wielkimi krokami zbliża się finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Do wydarzenia przygotowują się organizatorzy, ale nie tylko oni. Treningi będą mogli rozpocząć także zawodnicy nominowani do KPP, ponieważ właśnie dziś ogłoszone zostały składniki obowiązkowe do przygotowania konkursowych potraw.
 
Na wstępie warto przypomnieć, że w tym roku, zgodnie ze zmianą regulaminową, wszyscy uczestnicy konkursów nominowanych są bezpośrednio kwalifikowani do trwającego dwa dni finału Kulinarnego Pucharu Polski, podczas którego będą prezentować przed Jury zarówno przystawkę i deser (dzień pierwszy), jak i danie główne (dzień drugi).
 
Tegoroczna przystawka będzie musiała zostać przygotowana z wykorzystaniem przepiórki świeżej, pistacji zielonych oraz octu balsamico di Modena. W przypadku deseru, organizatorzy w porozumieniu z Jarosławem Uścińskim – Przewodniczącym Jury KPP 2017, nie tylko wybrali składnik obowiązkowy, jakim są jabłka grójeckie, ale także określili tematykę tej konkurencji, która brzmi Szarlotka – Twoja interpretacja.
 
Chcemy, by uczestnicy KPP przygotowali jedno z najbardziej popularnych dań w polskich restauracjach. Nie chodzi tu oczywiście o tradycyjną odsłonę szarlotki Oczekujemy od uczestników, że będzie to wariacja na temat tego deseru, która odmieni jego oblicze, sprawi że przestanie być nudny i postrzegany jedynie za bezpieczną alternatywę dla konserwatywnych gości restauracji. Mamy nadzieję, że finaliści KPP wykażą się w tym zadaniu ogromną wyobraźnią i zaczarują jabłka w niezwykle ciekawe, a wręcz wyrafinowane danie. – objaśnia Agnieszka Glamowska, Koordynator KPP.
 
Drugiego dnia konkursu, wszyscy uczestnicy staną przed wyzwaniem, jakim jest przygotowanie dania głównego. W tym roku produktami bazowymi w tej konkurencji są: halibut biały, szynka parmeńska oraz ryż czarny.
 
Tegoroczny zestaw składników obowiązkowych w KPP z pewnością jest wymagający. Uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnościami technicznymi i nieograniczoną wyobraźnią, by wyróżnić się na tle konkurencji, a najważniejszy, co podkreślają wielokrotnie Jurorzy zapraszani do Kulinarnego Pucharu Polski, będzie oczywiście smak potraw i to on odegra decydującą rolę w procesie oceniania zawodników.
 
Kulinarny Puchar Polski 2017 odbędzie się w dniach 26-27 września, tradycyjnie w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel.
 
Więcej informacji o konkursie na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000