Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kulinarny Puchar Polski 2018 – nadchodzą zmiany


W dniach 2-3 października br. odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Konkurs na przestrzeni lat ewoluował, zarówno pod względem umiejętności zawodników jak i w obszarze regulaminu. W tym roku kolejne zmiany.
 
Pierwsza edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbyła się w 2000 roku. Od tego czasu w regulaminie konkursu nastąpiło wiele zmian, które miały na celu dopasowanie go do zmieniających się standardów w świecie gastronomii, ale nie tylko. Organizatorom zależało również na tym, by w jak najbardziej rzetelny sposób dokonywać wyboru kulinarnych mistrzów. I tak w 2014 roku rozszerzono pole rywalizacji o dodatkową konkurencję - deser. Zmodyfikowano również system oceniania. W 2017 roku Kulinarny Puchar Polski odbył się w nowej formule. Wszyscy uczestnicy nominowani wzięli udział w dwudniowym finale przygotowując zarówno przystawkę i deser, jak i danie główne. Najlepszy z najlepszych został wybrany na podstawie punktacji przyznanej przez Jurorów za wszystkie trzy dania.
 


W 2018 roku organizatorzy KPP serwują kolejną porcję zmian. Przede wszystkim, zgodnie z decyzją Rady Programowej, zwiększy się liczba jurorów oceniających kucharzy. Co ważniejsze, zarówno podczas pierwszego, jak i drugiego dnia finału umiejętności uczestników będą weryfikowane przez Jury, w skład którego wchodzić będą szefowie kuchni zarówno z Polski jak i zza granicy - minimum 5 sędziów degustacyjnych (w tym 3 zza granicy) i dwóch technicznych (w tym 1 zza granicy). – Międzynarodowy, a co najważniejsze, stały skład Jury na cały okres trwania konkursu to zmiana, która ma zapewnić jeszcze większą transparentność w systemie oceniania. Jurorzy będą mieli pełen obraz umiejętności danego uczestnika, a to z pewnością pozwoli na jego jeszcze bardziej rzetelną ocenę – objaśnia Agnieszka Glamowska, Dyrektor Projektu.
 
W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski finaliści muszą również nastawić się na przygotowanie nieco większej niż do tej pory porcji dania głównego, którego gramatura  powinna wynosić pomiędzy 210-250 g.
 
Kulinarny Puchar Polski odbędzie się w dn. 2-3 października br. podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL. Już dziś zapraszamy do kibicowania najlepszym w Polsce młodym adeptom sztuki kulinarnej.
 
Więcej informacji o konkursie na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000