Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Kulinarny Puchar Polski 2019 – trudna sztuka oceniania


Tegoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się na początku października. Organizatorzy już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim.

Kulinarny Puchar Polski może poszczycić się wysokimi standardami organizacji, pozwalającymi na uczciwą walkę o tytuł Najlepszego z najlepszych. Dlatego co roku ogromną wagę przykładają do składu sędziowskiego konkursu. - Tworzenie tak ważnego dla polskiej gastronomii wydarzenia to duża odpowiedzialność. Dobierając członków Jury zawracamy ogromną uwagę na renomę szefa kuchni, jego doświadczenie związane z konkursami kulinarnymi. Chcemy, by zawodnicy byli oceniani przez autorytet ze środowiska gastronomii, bo to tak naprawdę świadczy o jakości tytułu Najlepszy z najlepszych, który jest przyznawany zwycięzcom – objaśnia Agnieszka Glamowska, menedżer projektu.
 


Warto też podkreślić, że od tegorocznej edycji został wprowadzony Kodeksu Etycznego Jurora. Zaproszenie do składu jurorskiego Kulinarnego Pucharu Polski, to nie tylko nobilitacja, ale przede wszystkim obowiązki. Kodeks ma w formalny sposób wskazać jakie są oczekiwania w stosunku do Jurora od tych najważniejszych, jak bezstronna uczciwa ocena zawodników, do tych może nieco bardziej przyziemnych jednak mających wpływ na przebieg i oprawę konkursu, jak na przykład punktualność czy kucharski strój galowy. Kulinarny Puchar Polski ma być konkursem przeprowadzanym z poszanowaniem zasad etyki ogólnoludzkiej i dobrych praktyk branżowych. - Chcemy, by było jasne dla szefów kuchni, których zapraszamy do grona Jurorów, jakie mamy w związku z tym wymagania. To ma być także przekaz dla kucharzy ubiegających się o start w Kulinarnym Pucharze Polski dający im gwarancję uczciwej rywalizacji – informuje Agnieszka Glamowska.

W tym roku zawodników oceniać będą m.in. Jean Bos – twórca Akademii Kuchni Molekularnej, wyróżniony tytułem Najlepszy Kucharz Świata w 2006 roku, oraz Emmanuel Lorieux, który pracował m.in.  dla sieci hoteli Le Meridien, a także dla Nestlé Professional, w tym przez 3 lata jako Global Food Executive Chef. Nad technicznym przebiegiem konkursu, jako jeden z jurorów technicznych, będzie natomiast czuwał Bartosz Peter, który w wyjątkowy sposób zapisał się na kartach historii Kulinarnego Pucharu Polski - w 2017 roku stanął na najwyższym podium Kulinarnego Pucharu Polski, a rok później powtórzył ten sukces powtórnie wygrywając konkurs. Jest też  zdobywcą srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata. Obecnie pracuje na stanowisku Eksperta Kulinarnego
w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Kolejnych jurorów KPP poznamy wkrótce.

19. finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się w dn. 1-2 października 2019. Szczegóły na temat konkursu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz na fan page’u konkursu. Kulinarny Puchar Polski odbywa się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii
i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL.

Szczegóły na temat konkursu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Uwadze polecamy także kanał filmowy Kulinarnego Pucharu Polski na Youtube.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000