Konkurs zagości po raz dziwiąty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Impreza odbędzie się w dniu 6 listopada 2020 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Zgłoszenia do dnia: 26 październik 2020, do godz: 24.00.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 06 listopada, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 16.00. Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa:
Luzowanie całej kaczki na poszczególne elementy: pierś b/k ze skórą, udko z/k, szyja, kości, wygrywa ekipa która wyluzuje dwie kaczki w jak najkrótszym czasie.
Konkurencja główna:
Przystawka ciepła (8 talerzy) – filet z karpia ze skórą, dowolny zestaw trzech polskich warzyw;
Danie główne (8 talerzy) - pierś z kaczki b/k ze skórą (filet z kaczki może być dowolnie zamarynowany lub z solanki), gruszka, dowolny miód pitny;
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
- dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym
Produkty z linii CHEF, produkt główny ( dwie kaczki ) na konkurencje sprawnościową - zapewnia Organizator.
Czas przygotowania przystawki i dania głównego 1 godzina 15 minut.
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
Do pobrania:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.