Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej


14 października podczas 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej, których tematem przewodnim będzie produkt regionalny. Organizatorem wydarzenia jest szef kuchni Kuba Korczak, promotor regionalnych produktów i działacz Slow Food Polska.
 
Poszukiwanie urozmaicenia w hotelowym menu to zadanie, przed którym nieustannie stają właściciele obiektów oraz szefowie kuchni. Rosnąca świadomość kulinarna gości sprawia, że doceniają oni nie tylko smaczne i efektownie podane dania, ale przede wszystkim przygotowane na bazie sezonowych i lokalnych produktów. Celem, który przyświeca Kubie Korczakowi jest promowanie różnorodności produktów regionalnych i inspirowanie kucharzy, aby z nich korzystali. 
 


Kucharze na start!

Konkurs Produkt regionalny - Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej skierowany jest do wszystkich szefów kuchni i kucharzy. Do finału zostanie zakwalifikowanych 12 uczestników, a zadaniem konkursowym będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem produktów regionalnych w czasie 45 minut. Jury, w którym zasiądą znani szefowie kuchni i dziennikarze kulinarni, będzie oceniać potrawy pod kątem smaku, kreatywności w wykorzystaniu produktów, techniki przygotowania oraz prezentacji dania. Zwycięzcy otrzymają m.in.: puchary Mistrzostw im. Hanny Szymanderskiej oraz vouchery na zakup wysokiej jakości sprzętu gastronomicznego. Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 7 października, a finał odbędzie się 14 października w godzinach 10.00-15.00. Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu dostępne są na stronie www.worldhotel.pl.

Dodatkowymi atrakcjami towarzyszącymi konkursowi będą pokazy kulinarne uznanych szefów kuchni, prezentacje nowych technologii w gastronomii oraz degustacje dań i produktów.
 
Porozmawiajmy o produktach

Wstępem do mistrzostw będzie wykład Kuby Korczaka pt. Produkt regionalny w hotelarstwie i gastronomii. Wszyscy, którzy są zainteresowani wprowadzeniem lokalnych produktów do menu restauracyjnego będą mogli dowiedzieć się gdzie ich szukać, jak je przechowywać i przetwarzać oraz jak skutecznie promować ich obecność w karcie. Będzie można także posmakować lokalnych polskich specjałów. Spotkanie odbędzie się 13 października o godzinie 13.00 w sali A w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska.

Oferta wystawców

Targi WorldHotel to kluczowe wydarzenie dla branży hotelarskiej. Wystawcy zaprezentują tam kompleksowe rozwiązania wyposażenia zaplecza kuchennego i restauracji, pokoi hotelowych, sprzęty i akcesoria gastronomiczne, meble, rozwiązania informatyczne i elementy dekoracyjne. W Jesiennym Outlecie HoReCa będzie można nabyć wysokiej jakości nowy i używany sprzęt gastronomiczny w atrakcyjnych cenach.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000