W dniach od 19 do 21 czerwca 2014 r. w Dolinie Charlotty zorganizowane zostaną Mistrzostwa Polski i Mistrzostwa Europy BBQ 2014.
W Mistrzostwach udział wezmą drużyny z krajów zrzeszonych w Światowym Stowarzyszeniu BBQ.
Nadzór nad konkursem powierzono Grzegorzowi Kazubskiemu – Prezesowi Polskiego Stowarzyszenia BBQ.
Wszystkich miłośników grillowania zapraszamy na Mistrzostwa Europy i Polski BBQ, które odbędą się w wyjątkowym miejscu, jakim jest Dolina Charlotty.
Sprawdź najnowsze trendy barbecue i baw się razem z zawodnikami! www.bbq.charlotta.pl
Branżowy Patronat Internetowy nad imprezą objął portal
Do pobrania:
Regulamin Mistrzostw
Prezentacja Doliny Charlotty
Program Mistrzostw:
Czwartek 19 czerwca 2014 r.
12:00 – 16:00 – Rejestracja teamów Mistrzostw Polski i ME, przydział i budowa stanowisk konkursowych
16:00 – 17:00 – Odprawa kapitanów drużyn, losowanie drużyn do „Kusiciela”
17:00 – 18:00 – Pobranie towaru do zawodów i „Kusiciela”
18:00 – 19:00 – Parada
19:00 – 22:00 – Przyjęcie BBQ dla zespołów i gości
Piątek 20 czerwca 2014 r. – Konkurs Kusiciela
11:00 – 19:00 – Konkurs Kusiciela
12:00 – 13:00 – Szkolenie, odprawa i przysięga Jury MP i ME.
14:00 – 16:00 – Szkolenie z technik BBQ dla teamów
Sobota 21 czerwca 2014 r. – Konkurs Mistrzostwa Europy i Polski BBQ
10: 00 – Danie Narodowe
11: 00 – Danie nr 1 Ryba
12: 00 – Danie nr 2 Kurczak
13: 00 – Danie nr 3 Żeberka wieprzowe
14: 00 – Danie nr 4 Wieprzowina
15: 00 – Danie nr 5 Wołowina
16: 00 – Deser
18: 00 – 20: 00 Rozdanie nagród
20: 30 – występ gwiazdy wieczoru
Niedziela 22 czerwca 2014 r.
9:00 – 12:00 – Wyjazd ekip startujących w konkursie
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.