Już po raz czwarty Hotel Atut**** będzie gospodarzem oraz współorganizatorem Mistrzostw Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Od 2015 roku zmaganiom profesjonalnych kucharzy z całego kraju towarzyszą wymagający sędziowie w postaci autorytetów branży kulinarnej, goście specjalni, liczne degustacje oraz widowiskowe atrakcje.
Hotel Atut zaprasza na WEEKEND KULINARNY (IV Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra), który odbędzie się w dniach 9-11 marca 2018 r. (piątek – niedziela). Spośród wielu atrakcji czekających na naszych Gości, szczególnie polecamy:
- obserwację sobotnich zmagań kulinarnych,
- prezentację i degustację win, warsztat winiarski, pokaz barmański oraz inne atrakcje.
Historia jesiotra sięga prawie 250 mln lat wstecz. Nazywany królewską rybą ze względu na swoje walory smakowe, wartości odżywcze i brak ości, jesiotr często gościł na dworskich stołach. Jednak pod wpływem zmieniających się warunków atmosferycznych gatunek te niemal całkowicie wyginął.
Aktualnie największe łowiska specjalizujące się w hodowli jesiotra i produkcji kawioru znajdują się w najbliższych okolicach Hotelu Atut****.
Ekskluzywny konkurs z jesiotrem i czarnym kawiorem w roli głównej zyskuje z każdym rokiem wiekszą liczbę entuzjastów. Jego tradycja wpisała się na stałe w kalendarz branży kulinarnej w Polsce. Dodatkowo elegancka Gala zwieńczająca Mistrzostwa to ekscytujący moment wręczenia nagród wyróżnionym drużynom, wyborne jedzenie Restauracji Yesiotr i wspaniała zabawa do rana.
Konkurs IV Mistrzostw odbywa się dzięki wsparciu Programu Operacyjnego "Rybactwo i Morze 2014-2020".
Zapraszamy na Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, w których każda edycja rodzi niesamowite emocje i zaskakujące dania!
Więcej informacji i fotorelacje z poprzednich edycji dostępne pod adresem www.jesiotrikawior.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.