Niedługo rozpocznie się kolejna odsłona dobrze już Wam znanego konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, którego organizatorem jest Unilever Food Solution. To już XIV edycja kulinarnych zmagań i trzeba przyznać, że podczaj każdej z nich uczestnicy muszą zmierzyć się z nowymi, wymagającymi zadaniami. Tym razem będzie to drobiowe wyzwanie.
Tematem konkursu jest danie główne z Indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.
Zachęcamy do udziału wszystkich uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Jest to doskonała okazja na rozwijanie swoich umiejętności oraz pasji do gotowania. Laureat konkursu otrzyma prestiżową nagrodę, którą jest staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
Do konkursu można dołączyć wysłając zgłoszenie drogą mailową na adres: elzbieta.gizinska@unilever.com w terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r.
Nagrody w konkursie
- I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
- II miejsce Mikser KitchenAid
- III miejsce Profesjonalne noże Dick.
Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:
- I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur. W terminie od 31.08.2018 r. do 01.10.2018 r. uczniowie przesyłają przepisy na danie główne, wraz ze zdjęciem. Zgłoszenia muszą pozozostać zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Na tym etapie jury wybiera uczestników półfinału.
- II etap: półfinał –16 najciekawszych receptur bierze udział w rywalizacjach półfinałowych. Półfinał odbędzie się 24.10.2018 r.
- III etap: finał – Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Finał zostanie rozegrany 21.11.2018 r. o godzinie 9.00 w Poznaniu.
Regulamin Konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Źródło: https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy/MKSK2018-konkurs-dla-uczniow.html
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.