Zapraszamy do udziału w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów, który odbędzie się już 25.10.2019 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu. Wygraną w konkursie, oprócz nagrody pieniężnej, jest też udział w fianle Kulinarnego Pucharu Polski 2020!
TERMIN, SKŁAD JURY
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Zgłoszenia do dnia: 14 październik 2019, do godz: 24.00.
________________________________________
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
________________________________________
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
- Konkurencja sprawnościowa:
każda ekipa otrzymuje jedną sztukę polędwicy wołowej i jedną sztukę rostbefu wołowego z kością i tłuszczem oraz błonami i przerostem (ocenie podlega jakość luzowania –jak najmniej pozostawionego mięsa na błonach i na kości w jak najkrótszym czasie – kto szybszy i dokładniejszy ten wygrywa).
przystawka ciepła (8 talerzy) i danie główne (8 talerzy) – produkt obowiązkowy użyty przez ekipy w dowolnej konfiguracji w przystawce i daniu głównym: wyluzowana polędwica wołowa i rostbef z konkurencji sprawnościowej+ 1 kg mięsa wołowego zmielonego z łopatki użyty tylko w jednym dowolnym daniu (mięso zmielone przez szefa kuchni Haston City Hotel lub na wyraźną prośbę przekazaną podczas odprawy o zmieleniu przez uczestnika w trakcie konkursu – regulaminowym czasie konkursowym).
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
- piwo (z linii Kompani Piwowarskiej) w daniu głównym
- dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym (redukcje – czerwone wino, białe wino, czarny czosnek i cytryna, fondy w płynie – demi glace, cielęcy, drobiowy i ze skorupiaków, fondy w paście – cielęcy ciemny, drobiowy, rybny i jagnięcy, koncentraty – mięsny i ze skorupiaków).
Produkty z linii CHEF, z linii Kompani Piwowarskiej - zapewnia Organizator.
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel. Impreza odbędzie się w dniu 25 pażdziernika 2019 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
________________________________________
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
________________________________________
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres:
konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
________________________________________
Z A P R A S Z A M Y
W S T Ę P W O L N Y
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.