Zapraszamy Restauratorów z całej Polski do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym "WOŁOWA UCZTA U NEPTUNA". Podczas Jarmarku Dominikańskiego dnia 12 sierpnia 2022 roku w Gdańsku będą oceniane najlepsze przepisy na dania z mięsa wołowego przygotowywane na grillu.
Głównym celem imprezy jest wzrost spożycia wołowiny w Polsce. Zwiększenie wiedzy zarówno konsumentów jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych w zrównoważonej diecie. Zwiększenie wiedzy konsumentów na temat walorów odżywczych mięsa wołowego oraz na temat dań na bazie polskiej wołowiny.
Zainteresowanych konkursem już teraz serdecznie zapraszamy do przygotowywania przepisów na grilla z mięsa wołowego. Autorskie przepisy na grilla z głównym produktem - wołowina - należy zgłaszać do
20 lipca 2022 roku na adres mailowy:
biuro@smoker.com.pl
W dniu 25 lipca 2022 roku Komisja wybierze 10 najlepszych przepisów, które będą zaprezentowane w trakcie "Wołowej Uczty u Neptuna". Dania będą oceniane przez zwiedzających Jarmark Dominikański gości. Jednak, aby zostać jurorem będzie trzeba wcześniej zakręcić kołem fortuny i odpowiedzieć na wylosowane pytanie.
Zadanie będzie realizowane przez Mistrzów obróbki termicznej metodami grilla i bbq na różnych rodzajach grillo- wędzarni.
Dla 10-ciu najlepszych dań z polskiej wołowiny - przewidziane są cenne nagrody oraz atrakcyjna główna nagroda - więcej informacji już wkrótce!!
Zadanie finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.