Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Paweł Mieszała w gronie jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019


Jeden z najbardziej cenionych cukierników na polskiej arenie gastronomicznej będzie oceniał zawodników konkursu.

Paweł Mieszała swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał pod okiem Wojciecha Kandulskiego. Odbył staże w we Francji, Hiszpanii i Belgii, u najlepszych cukierników świata takich jak Pierre Marcollini, Michael Viollet czy Gino Massar. W 1997 roku zajął I miejsce w Mistrzostwach Świata Cukierników IKF w Stuttgarcie w kategorii witryny sklepowe. Kilkukrotnie brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie oraz w Mistrzostwach Świata Cukierników w Mediolanie. W 1999 zdobył indywidulane Mistrzostwo Polski Cukierników (Bydgoszcz), a w 2003 roku wicemistrzostwo świata w Międzynarodowym Festiwalu Rzeźby Lodowej (Poznań). Pod koniec 2018 r. przywiózł podwójny brązowy medal z kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu.
 
 
Sukcesy osiąga także jako mentor i trener. Jako Mistrz Szkolący przygotowywał m.in. Marlenę Szymaś (I miejsce w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Lizbonie, 2000 rok), Michała Dorszkiewicza (I miejsce w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Poznaniu, 2002 rok), a także Mariusza Góreckiego (Mistrzostwa Świata Młodych Cukierników w Rio de Janerio, 2013). Był też trenerem reprezentacji Polski na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2010 roku.
 
W latach 1995-2004 pracował jako wykładowca w Europejskiej Szkole Mistrzów Proffesional oraz w Akademii Zeelandia. Jest też autorem albumu Wykwintne desery polskie. Obecnie jest właścicielem i szefem założonej w 2016 roku cukierni Pawlova oraz powstałego w 2019 roku nowego konceptu kawiarni Studio 44.
 
Podczas 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski Paweł Mieszała zasiądzie za stołem sędziowskim i będzie oceniał zawodników tego najbardziej prestiżowego konkursu dla profesjonalnych kucharzy, który odbędzie się w dn. 1-2 października, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL.
 
Szczegóły na temat konkursu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Uwadze polecamy także kanał filmowy Kulinarnego Pucharu Polski na Youtube.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000