W dniu 19 marca 2019 r. odbędzie się V edycja wojewódzkiego konkursu kulinarnego Regionalne smaki. Tym razem uczestnicy zmagań gastronomicznych będą przyrządzać danie główne do tematu wiodącego: Rok Daniela. Dary lasu.
Głównym składnikiem dania będzie dziczyzna z dodatkiem grzybów, ziół lub owoców leśnych. Zaprosiliśmy już wszystkie szkoły ponadpodstawowe o kierunkach kształcenia w branży gastronomicznej z województwa opolskiego do uczestnictwa w konkursie. Czekamy również na Wasze zgłoszenia, drodzy uczniowie. Więcej informacji o przebiegu i warunkach uczestnictwa znajdziecie w regulaminie konkursu. Konkurs posiada bogatą oprawę, ciekawe propozycje wykładów i prezentacji a do zdobycia są cenne nagrody. Regionalne smaki są organizowane przez naszą szkołę oraz firmę RATIONAL AG. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym wielu szanowanych instytucji oraz mediów regionalnych i ogólnopolskich.
Do pobrania
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.