Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Pierwsze Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków


Konkurs odbędzie się 10 lipca w obiekcie konferencyjnym U Artura Świerżewskiego w Zielonce. Spośród nadesłanych zgłoszeń zostło wybranych 9 drużyn, składających się z 2 osób, profesjonalistów. Początek Mistrzostw rozpocznie się 9 lipca odprawą uczestników i wykładem tematycznym p. Grzegorza Skalmowskiego. Po części oficjalnej szefowie Daniel Twardo, Zbyszek Kopycki, Marek Kropielnicki, Samir Motwani oraz Artur Nijakowski wraz z Jurorami przygotują swoje autorskie dania degustacyjne inspirowane naturą.
 


Temat przewodni konkursu to: Ślimak i kawior ze ślimaków.
 
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać autorskie danie ze ślimaka z dowolnymi dodatkami wraz z pełnym opisem i zdjęcia potrawy wg arkusza zgłoszeniowego. Spośród nadesłanych zgłoszeń zostało wybranych 9 ekip, które wystartują w Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu Ślimaków, a ich zadaniem będzie przyrządzić 6 porcji swojego dania w 60 min.
 
 
 
Decyzją sędziów zostało wybranych 9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach Pierwszych Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków:

1. Hotel Tristan**** - Kornel Winiarski/Angelika Szymborska
2. Hotel Trzy Wyspy*** - Paweł Pniewski/Bartosz Pawłowski
3. Hotel St Bruno **** - Paweł Pyra/Adam Gajownik
4. Kredens Smaków - Damian Radziszewski/Ula Ruszewska
5. Hotel Spa Laskowo/Restauracja Czerwona - Paweł Kaczmarek/Paweł Ferenc
6. Restauracja Lumaca Olsztyn - Adrian Gabryszak/Maciek Jaworski
7. Restauracji Family Cafe/ Restauracji Avocado - Marcin Kaczmarek-Pielin/ Grzegorz Filozof
8. Restauracja Szafarnia10 - Radosław Gierałtowski/Łukasz Jabłoński
9. Restauracja Mortabello - Michał/Kaczmarek/Grzegorz Lenbiega.

Skład Jury:
  • Przewodniczący: Zenon Hołubowski
  • Jury Techniczne: Piotr Bassara, Robert Głyda, Sebastian Schrom
  • Jury Degustacyjne: Joseph Seeletso, Krzysztof Gawlik, Arleta Żynel, Wiesław Bober,
  • Jury V.I.P Mariola Piłat Skalmowska, Grzegorz Skalmowski.
Podczas wydarzenia odbędzie się także premiera książki, w której można znaleźć wiele ciekawych propozycji ze ślimaków i kawioru ze ślimaków. Autorzy tych dań to kucharze z różnych dziedzin, programów telewizyjnych: Top Chef, Hell's Kitchen i innych.
 

Program Mistrzostw
9 lipca 2016 r sobota
  • godz 16.00 zakwaterowanie uczestników
  • godz 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
  • godz 19.30 wydawanie ślimaków
  • godz 20.00-23.00 kolacja chata grillowa
10 lipca 2016 r niedziela
  • godz 6.00 do 11.00 śniadanie
  • godz 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
  • Przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startujących ekip
  • godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip
  • godzi. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY
  • godzi. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów, premiera książki ''Ślimaka Kulinarna Podróż''
  • godz. 19.00 Gala Dinner
  • Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczanie nagród
  • Zabawa do białego rana
11 lipca 2016 r  poniedziałek
  • godz 6.00-11.00 śniadanie w hotelu
  • do godz 12.00 wymeldowanie z hotelu. 
W razie potrzeby prosimy o kontakt:

Event Manager: Daniel Twardo tel.: 721 966 198 biuro@creatorsmakow.pl

Event Manager: (Euro Chef) Marek Kropielnicki tel.: 501 128 798 marcoblue@o2.pl
 
Do pobrania:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000