Czlonek ekipy KCBS International, guru amerykańskiego BBQ -
Jim Johnson, przeprowadzi dwa szkolenia z pokazami i degustacją dań amerykańskiego BBQ, ktore odbęda się w dniach: 10 i 13 września.
W pierwszym terminie - 10 września odbędzie się szkolenie wraz z degustacją dań dla chętnych Szefów Kuchni, Restauratorów, Producentów mięsa, Osób indywidualnych w hotelu Bellotto -
www.hotelbellotto.pl. Ilość miejsc ograniczona - uczestnictwo płatne. Po szkoleniu można będzie uzyskać Profesjonalny Certyfikat: Kwalifikowanego Jurora BBQ.
W drugim terminie 13 września odbędzie się szkolenie w miejscowości Julinek koło Leszna k. Warszawy - Hotel Julinek -
www.hoteljulinek.pl (CBJ Class
- szkolenie dla Jurorow BBQ). Po szkoleniu uczestnicy otrzymają Certyfikaty Kwalifikowanego Profesjonalnego Jurora - opłata 70 Euro. Formularz zgłoszeniowy na stronie Stowarzyszenia:
http://polishgrillandbbq.com
Ponadto, w ramach Mistrzostw odbędzie się także Konkurs dla publiczności, która wystąpi w roli Jury i będzie degustować przysmaki przygotowane przez zespoły kulinarne.
Gospodarzem imprezy będzie Hotel i Park Rozrywki Julinek w Lesznie k. Warszawy -
www.julinek.com.pl.
Projekt ”Grill Natury Smak” Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego - KOWR.
Program Warsztatów ( Szkoleń ) BBQ - 2019
Termin pierwszy - Hotel Bellotto w Warszawie - 10 września 2019 r.
A. CBJ Class - Certyfikowane Szkolenie dla Jury KCBS
8.45 – 9.00 - Przybycie uczestników
9.00 – 11.00 - Pierwsza cześć szkolenia
11.00 – 11.15 - przerwa
11.15 – 13.00 - Druga część szkolenia
Koszt 70 Euro (lub równowartość w PLN) od osoby płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady
05-090 Raszyn
Numer konta Stowarzyszenia : 11 1090 1694 0000 0001 3749 0965.
B. Szkolenie dla Szefów kuchni – Hotel Belotto
Guru amerykańskiego BBQ Jima Johnsona American style barbecue
13.30 – 14.00 – Łopatka wieprzowa, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
14.15 – 14.45 – Żeberka wieprzowa, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
15.00 – 15.30 – Kurczak, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
15.45 – 16.15 – Wołowina, wybór mięsa, cięcia, tryming, suche ruby i mokre marynaty, omówienie różnic pomiędzy domowym, restauracyjnym a mistrzowskim BBQ.
17.00 – 19.00 - Degustacja American style barbecue w formie bufetu
Koszt 150 PLN od osoby - płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia:
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady
05-090 Raszyn
Numer konta Stowarzyszenia : 71 1090 1694 0000 0001 3525 4811
Termin drugi - 13 Września 2019 r. - Julinek
A. CBJ Class - Certyfikowane Szkolenie dla Jury KCBS
Szkolenie odbędzie się w godzinach porannych.
Koszt 70 Euro (lub równowartość w PLN) od osoby
płatne do 31 VIII na konto Stowarzyszenia.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ
ul. Długa 28, Łady
05-090 Raszyn
Numer konta Stowarzyszenia :
11 1090 1694 0000 0001 3749 0965.
Zarząd Stowarzyszenia:
- Prezes Zarządu - Grzegorz Kazubski - tel. + 502 198 028
- V-ce. Prezes Zarządu - Leszek Kosarzecki – tel. + 607 221 623
- V-ce. Prezes Zarządu - Mariusz Nowicki – tel. + 661 011 221.
Partnerami Merytorycznymi zostali:
- Stowarzyszenie Kucharzy Polskich Euro-Toques Polska,
- Euro-Toques Polska,
- Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Mistrzostwa są realizowane ze środków finansowych
Funduszu Promocji Mięsa Wołowego - KOWR.
Patronat nad imprezą objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ oraz portal
Gastrona.pl.
DO POBRANIA: