Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Elmak
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Fanex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ


Przed nami pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ, które odbędą się w dniach 13-15 września w Lesznie koło Warszawy. Zaplanowany jest również udział drużyn z USA i najlepszych Jurorów z KCBS.

Konkurs zostanie zorganizowany na zasadach i przy współpracy KCBS – Kansas City Barbeque Society www.kcbs.us. Podczas Mistrzostw będziemy gościć ekipę z International KCBS, która będzie dbała o prawidłowy przebieg konkursu, zasady, regulamin i Jury.
 
 
Ekipa KCBS International na czele z guru amerykańskiego BBQ - Jimem Johnsonem, który przeprowadzi również dla nas dwa szkolenia z pokazami i degustacją dań amerykańskiego BBQ. Pierwsze szkolenie dla wybranych restauratorów planowane jest w Warszawie 09 lub 10 września w hotelu Bellotto. Drugie szkolenie planujemy w Trójmieście w dniu 11 września.
 
Ponadto, odbędzie się także konkurs dla publiczności, która wystąpi w roli Jury i będzie degustować przysmaki przygotowane przez zespoły kulinarne. Gospodarzem imprezy będzie Hotel i Park Rozrywki Julinek w Lesznie www.julinek.com.pl.

Plan Imprezy:

Czwartek 12.09.2019 r.
Przyjazd ekip do Hotelu – losowanie stanowisk .

Piątek 13.09.2019 r.
8:00 do 11:00 -Wydawanie produktów konkursowych, przygotowywanie stanowisk, szkolenie dla Jurorów oraz dla ekip biorących udział w konkursie.
12:00 – Parada ekip
14:00 – Oficjalne rozpoczęcie
19:00 – Podsumowanie dnia na scenie
20:00 – Spotkanie integracyjne dla uczestników i zaproszonych gości

Sobota 14.09.2019 r.
9:30 do 16:00 – Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ i Grillowaniu
10:00 Danie konkursowe nr. 1 Potrawa narodowa lub regionalna
11:00 Danie konkursowe nr. 2 Sos BBQ
12:00 Danie konkursowe nr. 3 Kurczak
13:00 Danie konkursowe nr. 4 Żeberka wieprzowe
14:00 Danie konkursowe nr. 5 Wieprzowina
15:00 Danie konkursowe nr. 6 Wołowina
16:00 Danie konkursowe nr. 7 Deser

9:30 do 16:30 – Konkurs BBQ dla publiczności. Zespoły przygotowują porcje degustacyjne dla publiczności.

19:30 — Wręczenie nagród, zamknięcie imprezy.

Niedziela 15.09 2019 r.

Wyjazd ekip startujących w konkursie.

Dania konkursowe będą oceniane przez profesjonalną komisję Jury pod przewodnictwem delegacji  z KCBS.

Całkowita pula nagród 18.000 PLN

Partnerami Merytorycznymi zostali:
  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich Euro-Toques Polska,
  • Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Mistrzostwa są realizowane ze środków finansowych Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
 
Patronat nad imprezą objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ oraz portal Gastrona.pl
 
DO POBRANIA:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robot - Coupe Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Espiga Iglotex Artek M&M Gastro
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000