Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ 2019


Przed nami Pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ, które odbędą się w dniach 13-14 września 2019 r. w Julinku koło Warszawy. Zaplanowany jest również udział drużyn z USA i najlepszych Jurorów z KCBS.
 
Konkurs jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego - KOWR.
Konkurs BBQ zostanie zorganizowany na zasadach i przy współpracy KCBS https://www.kcbs.us/.
 
Na zaproszenie Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ na mistrzostwa te przyjedzie ekipa z International KCBS, która będzie dbała o prawidłowość, zasady, regulamin i Jury. Ekipa KCBS International na czele z guru amerykańskiego - BBQ Jima Johnsona - przeprowadzi dla zainteresowanych osób warsztaty i  szkolenia z pokazami i degustacją dań amerykańskiego kuchni BBQ - wykonanych na polskich produktach a w szczególności Polskiej Wołowiny.
 
 
Zainteresowani rywalizacją w grillowaniu, a w szczególności BBQ, będą mieli okazję uczestniczyć (w miejscu przeprowadzanego konkursu  MP BBQ) w szkoleniu dla Jurorów grillowania i BBQ. Po szkoleniu można będzie uzyskać Profesjonalny Certyfikat:: Kwalifikowanego Jurora BBQ.
 
Pierwsze szkolenie wraz z degustacją dań dla chętnych  Szefów Kuchni, Restauratorów, Producentów mięsa, Osób Indywidualnych zaplanowano na 10 września w hotelu Bellotto w Warszawie. Ilość miejsc ograniczona - uczestnictwo płatne  www.hotelbellotto.pl.
 
Drugie szkolenie zaplanowano na 13 września w hotelu Julinek. Po szkoleniu można będzie uzyskać Profesjonalny Certyfikat:  Kwalifikowanego Jurora BBQ.
 
Plan Imprezy:

Czwartek 12.09.2019 r.
Przyjazd ekip do Hotelu – losowanie stanowisk .

Piątek 13.09.2019 r.
8:00 do 11:00 - Wydawanie produktów konkursowych, przygotowywanie stanowisk, Szkolenie dla Jurorów oraz dla ekip biorących udział w konkursie.
12:00 – Parada ekip
14:00 – Oficjalne rozpoczęcie
19:00 – Podsumowanie dnia na scenie
20:00 – Spotkanie integracyjne dla uczestników i zaproszonych gości

Sobota 14.09.2019 r.
9:30 do 16:00 – Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ i Grillowaniu
11:00 - Danie konkursowe nr. 1 Potrawa narodowa lub regionalna
11:30 - Danie konkursowe nr. 2 Sos BBQ
12:00 - Danie konkursowe nr. 3 Kurczak
12:30 - Danie konkursowe nr. 4 Żeberka wieprzowe
13:00 - Danie konkursowe nr. 5 Wieprzowina
13:30 - Danie konkursowe nr. 6 Wołowina
14:00 - Danie konkursowe nr. 7 Deser

9:30 do 16:30 – Konkurs BBQ dla publiczności. Zespoły przygotowują porcje degustacyjne dla publiczności.

17:30 — Wręczenie nagród, zamknięcie imprezy.

Niedziela 15.09 2019 r.

Wyjazd ekip startujących w konkursie.

Dania konkursowe będą oceniane przez profesjonalną komisję Jury pod przewodnictwem delegacji  z KCBS.
 
Całkowita pula nagród 18.000 PLN – Tytuł Mistrza Polski BBQ 2019 – Niespodzianka od KCBS.

Partnerami Merytorycznymi zostali:
  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich Euro-Toques Polska,
  • Euro-Toques Polska,
  • Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Mistrzostwa są realizowane ze środków finansowych Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
 
Więcej informacji na stronie: www.polishgrillandbbq.com
 
Patronat nad imprezą objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ oraz portal Gastrona.pl

Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ zostało powołane do życia 1 sierpnia 2017r.  Stowarzyszenie działa na mocy własnego statutu oraz Ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. - Prawa o stowarzyszeniach ( tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 210).
Celem działalności Stowarzyszenia jest:
  • propagowanie sztuki kulinarnej w tym grilla i bbq.
  • kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych.
  • uzupełnianie i pogłębianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków stowarzyszenia.
  • rozwijanie i kształtowanie wiedzy na temat grilla i bbq.
  • poznawanie tradycji kulinarnych innych narodów.
  • edukacja w szkołach gastronomicznych.
  • promowanie polskiej żywności w kraju i zagranicą.
Swoje cele Stowarzyszenie realizuje poprzez:
  • Organizowanie i przeprowadzanie pokazów, wystaw i konkursów.
  • Udział w pokazach, wystawach i konkursach regionalnych, krajowych i międzynarodowych.
  • Rozwijanie i wspieranie wszelkich form samokształcenia.
  • Pozyskiwanie informacji o światowych tendencjach sztuki kulinarnej oraz wiedzy w zakresie norm żywienia, a także najnowszych urządzeniach i maszynach przemysłu spożywczego i gastronomicznego.
  • Organizowanie spotkań koleżeńskich.
  • Współpracowanie z władzami, instytucjami oraz organizacjami zainteresowanymi działalnością Stowarzyszenia.
  • Współpraca z pokrewnymi stowarzyszeniami krajowymi i zagranicznymi.
  • Uczestnicy Stowarzyszenia Grilla i BBQ:
  • Członkami Stowarzyszenia mogą być osoby fizyczne i prawne.
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ posiada własny zespół Polish Bbq KING® - Smoker, który reprezentuje Stowarzyszenia na zawodach BBQ w Polsce i zagranicą. Od 2006 roku zespół Polish Bbq KING® - Smoker uczestniczył we wszystkich zawodach - Annual Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue Lynchburg TN a w 2013 roku zdobył mistrzostwo w kategorii sos na tych zawodach

Liczymy, że Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ w 2019 roku. przyczynią się do szerzenia wiedzy na temat amerykańskiej kuchni BBQ w Polsce, a Polskie produkty w szczególności Polska Wołowina spełnią w pełni oczekiwania Mistrzów z kolebki Światowego Barbecue – jakim jest USA    .
                                       Zapraszamy do współpracy……


                                      Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ
 
 
Pliki do pobarnia:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000