Znamy już nazwiska XIII edycji konkursu będącego szansą na rozpoczęcie wielkiej kulinarnej kariery!
Niezmiernie miło nam poinformować, że do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24 osoby. Uczestnicy podzieleni zostaną na dwa zespoły, które wezmą udział w rywalizacjach półfinałowych.
Drugi półfinał odbędzie się 16 lutego 2017 w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej 43 w Poznaniu. Ostatecznie rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca 2017.
Pełna lista półfinalistów znajduje się poniżej, kolejność przypadkowa.
II półfinał - 16 lutego 2017
1. Karolina Krzyżak - Technikum Lider w Lublinie
2. Tomasz Siewierski - Technikum Lider w Lublinie
3. Grzegorz Królik - Technikum Lider w Lublinie
4. Kamila Formela - Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku
5. Piotr Pezowicz - Zespół Szkół Gastronomicznych w Białystomstoku
6. Karol Sosnowski - Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
7. Beata Słomienna - Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
8. Bartłomiej Brzozowski - Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawodawczego w Kościelcu
9. Klaudia Kiełkowska - Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
10. Mateusz Kamiński - Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
11. Mariusz Jasiński - Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku
12. Kamil Piotrowski - Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Lista rezerwowa: Patrycja Mandera - Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.
Przypominamy, że konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.
Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.