Kilka zmian w stosunku do poprzednich edycji:
- SZEFOWIE KUCHNI na przesyłanie zgłoszeń mają czas do 12 września 2021
🐠 Zgłaszającymi są kucharze, a nie restauracje, a do konkursu zgłaszać mogą się zespoły dwuosobowe, z różnych restauracji. Organizatorzy zdecydowali się na ten krok, żeby umożliwić uczestnictwo osobom, które zmieniły lub zmieniają pracę (na skutek np. pandemii)
🐠oprócz przygotowania karpiowej potrawy na talerzu, uczestnicy zobowiązani są do przygotowania tego samego dania
na wynos;
🐠 organizatorzy konkursu mają też świadomość, że dla gastronomii nastały ciężkie czasy, dlatego pokrywają koszty transportu uczestników, wg zasad opisanych w Regulaminie dla Szefów Kuchni (
do pobrania).
- UCZNIOWIE na przesyłanie zgłoszeń mają czas do 15 września 2021
🐠 Zgłaszającymi są Uczniowie, a nie szkoły, a do konkursu zgłaszać mogą się zespoły dwuosobowe składające się z uczniów szkół gastronomicznych. Zgłoszenie podpisuje pełnoletni Uczeń lub opiekun prawny.Regulamin dla Uczniów (do pobrania).