Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Restauracja Mistrzów w Starych Jabłonkach


18 sierpnia w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach po raz kolejny rozegrane zostaną prestiżowe, międzynarodowe zawody siatkówki plażowej, na których zagrają najlepsze pary siatkarskie na świecie.
 
Nieodłącznym elementem plażowych zmagań jest Restauracja Mistrzów, w tym roku pod mecenatem firmy Villeroy & Boch. Restauracja Mistrzów jest inicjatywą Dariusza Strucińskiego – szefa kuchni hotelu Anders, który od lat angażuje najlepszych szefów polskiej sceny kulinarnej. Należy podkreślić, iż restauracja Mistrzów to czysty wolontariat wszystkich osób tam pracujących.
 
Począwszy od szefów kuchni po uczniów i studentów. Młodzi adepci sztuki kulinarnej z uniwersytetu Warmii i Mazur, jak również uczniowie szkół gastronomicznych z Olsztyna i Warszawy pod czujnym okiem wielkich autorytetów kulinarnych zdobywać będą pierwsze szlify kucharskie. A zatem budowanie relacji uczeń –mistrz to istotny, edukacyjny element restauracji.


Restauracja Mistrzów
swoje podwoje otworzy 20 sierpnia. Tym razem szefowie zaproponują polskie, regionalne smaki.

Środa należy do Marka Widomskiego (założyciel Instytutu Kulinarnego  w Krakowie), który zaserwuje specjały kuchni małopolskiej. Kolejny dzień to kuchnia kurpiowska i Jarek Uściński (właściciel i szef kuchni warszawskiej restauracji Moonsfera). Piątek będzie pod znakiem rybki i kuchni Pomorza w wykonaniu Grzegorza Labudy (szef kuchni Grand Hotel Tiffi w Iławie) . Sobotnie menu przygotuje sam Karol Okrasa (szef kuchni w restauracji Platter by Karol Okrasa w  warszawskim hotelu InterContinental), który uraczy wszystkich smakami Mazowsza. Niedzielę zamyka gospodarz Dariusz Struciński oczywiście wyśmienitą kuchnią Warmii i Mazur.

W mistrzowskiej restauracji nie zabraknie również mocnych, słodkich akcentów. Sama śmietanka polskiego cukiernictwa – Tomasz Deker (współwłaściciel sieci cukierni T.Deker Patisser & Chocolatier), Michał Gałązka i Marcin Paździor przygotują wyjątkowe desery. Nad sobotnią galą siatkarską czuwać będą Tomasz Dziura (szef kuchni restauracji Andromenada w hotelu Galaxy) i Łukasz Pielak (prawa ręka Karola Okrasy w restauracji Platter by Karol Okrasa).
 
Gościem specjalnym restauracji będzie dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej i znaczący głos doradczy w tej dziedzinie Kurt Scheller (były szef kuchni hoteli: Bristol, Sheraton i Rialto, założyciel Akademii Kulinarnej Kurta Schellera).

 
Sukcesu tej wyjątkowej i niepowtarzalnej restauracji nie byłoby bez partnerów, firm, które od wielu lat wspierają jej działanie.
 
Restauracja Mistrzów jest niewątpliwie miejscem, którym należy się chwalić za ciekawy polski smak, interesujące połączenia i niezapomnianą atmosferę. A dzieje się tak za sprawą kilku znakomitych szefów kuchni, którzy z pasją wykonują swój zawód i tę pasję przekazują kolejnym pokoleniom.

Zapraszamy do Starych Jabłonek na wielką ucztę nie tylko siatkarską! Tutaj wszystko smakuje wyśmienicie! Creme de la creme polskiej gastronomii spełni oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy  i dostarczy niezapomnianych wrażeń kulinarnych.

Więcej informacji na www.restauracjamistrzow.pl

SmartenPR
Zdjęcia pochodzą z poprzednich edycji RM

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000