Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Restauracje rodem z filmów SCI-FI – 24. edycja Targów HORECA® w Krakowie


Włoska, meksykańska, japońska czy staropolska? Ulubiona restauracja tuż za rogiem, a sceneria dostosowuje się do naszego nastroju, z aplikacjami i interaktywnymi monitorami, z inteligentnymi stolikami wyposażonymi w dotykowe ekrany zamiast blatów zachęcających do zamówienia kolejnego dania. Nasze zmysły wabione aroma marketingiem, dźwiękami i światłem wprowadzającymi nas w błogi nastrój kulinarnych uniesień. To nie wizja z filmu science-fiction. Tak wkrótce będą wyglądały lokale gastronomiczne. Restauracje przyszłości będzie można zobaczyć w dniach 16-18 listopada na 24. Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®. Arcyciekawie zapowiada się również kulinarne show, które odbędzie się w Kuchni Mistrzów. Swoją filozofią tworzenia potraw ze Zwiedzającymi Targi podzieli się wybitny szef kuchni, właściciel restauracji Senses, odznaczonej Gwiazdką Michelin – Andrea Camastra!

Kuchnia Mistrzów z Andreą Camastrą w roli głównej

Andrea Camastra. Zakochany w Polsce i polskich produktach. Wynikiem jego życiowego i zawodowego doświadczenia jest kosmopolityczna, energetyczna i pełna nieskrępowanej kreatywności kuchnia. W swoim stylu gotowania przekracza granice, łączy, dzieli i rządzi. Pełen energii wizjoner, który zachwycony nadwiślańskimi smakami stworzył nowy świat kulinarnych doznań. Twórca warszawskiej restauracji SENSES, odznaczonej najbardziej prestiżową i pożądaną przez restauratorów Gwiazdką Michelin. Wybitny szef nie tylko pojawi się na scenie by opowiedzieć o osobistej filozofii kulinarnej oraz zdradzić tajniki sukcesu. Prawdziwą atrakcją będzie możliwość podziwiania tego znakomitego szefa kuchni podczas pracy – Andrea da pokaz swojego kunsztu w trakcie gotowania na żywo! Tematem będzie kulinarna podróż po nowoczesnej kuchni polskiej. Trwające dwie godziny show rozpocznie się 17 listopada o godz. 12.30. To trzeba zobaczyć!
 

Inteligentna Restauracja na miarę XXI wieku

W specjalnej strefie pod nazwą Inteligentna Restauracja zaprezentują się producenci i dystrybutorzy innowacyjnych urządzeń oraz rozwiązań IT, usprawniających pracę w restauracji. Pokażą m.in. czytniki, monitory, tablety, dotykowe inteligentne stoły, aplikacje czy oprogramowanie. Każdy zwiedzający będzie mógł przetestować działanie nowoczesnych systemów osobiście poprzez: zamówienie kawy w kawiarni I Love Coffee, ulokowanej w centrum Inteligentnej Restauracji, opatrzonej nowoczesnymi monitorami Digital Signage, służącymi do prezentacji menu i wyświetlania reklam czy komunikatów. Przetestuje dotykowe stoły oraz aplikacje i za ich pomocą dokona wyboru z menu, zamówi wybraną kawę, zapłaci wirtualnie, a do stolika przyniesie mu ją profesjonalna obsługa kawiarni I Love Coffee. Degustując czarny trunek za pomocą aplikacji GRAVA Chillroom i specjalnych okularów Zwiedzający przeniesie się w inną rzeczywistość, np. na malowniczą plażę.
 

Akademia HORECA®

Zmysłowa HORECA® i Kuszące ENOEXPO® to hasła-klucze, na których oparto program Akademii tegorocznej edycji Targów. Dlaczego wzrok, słuch, węch, dotyk i smak mają szczególne znaczenie w branży HoReCa? Sposób, w jaki postrzegamy rzeczywistość, jest sumą zarejestrowanych bodźców. Połączenie wszystkich informacji otrzymywanych dzięki narządom zmysłów pozwala na wytworzenie pełnego obrazu otoczenia. Dlatego wzrok, słuch, węch, dotyk i smak mają tak ogromne znaczenie w branży hotelarskiej, gastronomicznej i restauracyjnej.
 
W tym roku podczas trzydniowego programu Akademii HORECA i Kuchni Mistrzów pokażemy nowy wymiar branży HoReCa i zaproponujemy Gościom Targów interaktywne show pobudzające wszystkie zmysły. Będzie można zobaczyć najnowsze trendy w gastronomii, posłuchać opinii ekspertów, zasmakować w nowościach i zrozumieć technologie przyszłości – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, komisarz targów i szef zespołu targowego.

6. Krakowski Bieg Kelnerów

Nowością tej edycji biegu będzie podjęcie próby ustanowienia Rekordu Guinnessa w największej liczbie osób balansujących kieliszkami do wina jednocześnie!
 
Już po raz szósty w historii Targów HORECA® najlepsi kelnerzy z całej Polski będą rywalizować o pierwsze miejsce w Biegu Kelnerów. Celem tego niezwykłego wydarzenia jest wyróżnienie osób wykonujących zawód kelnera z pasją oraz restauracji, które cenią sobie wysoką jakość obsługi kelnerskiej i chcą pochwalić się nią przed szerszą publicznością. W odróżnieniu od innych miast, w których organizowane są Biegi Kelnerów, Targi w Krakowie stawiają na merytorykę. Dlatego poza konkurencjami stricte zręcznościowymi kelnerzy będą musieli wykazać się sporą wiedzą z zakresu obsługi klienta restauracji, prezentując przed jury m.in. różne techniki nakrycia stołu. Wydarzenie odbędzie się 16 listopada 2016 roku o godz. 10.30.
 

ENOEXPO® – największy wybór win dla gastronomii

Niewątpliwym atutem targów w Krakowie i najważniejszym miejscem spotkań branży winiarskiej w Polsce są Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO®, które doskonale dopełniają ofertę dla branży HoReCa. Podczas ENOEXPO® restauratorzy mogą nie tylko spróbować win niedostępnych na polskim rynku, ale przede wszystkim nawiązać szerszą współpracę z producentami i dystrybutorami wina z kilkunastu krajów zainteresowanymi polskim rynkiem. ENOEXPO® to także miejsce dla wszystkich, którzy chcą poszerzyć swoje winiarskie horyzonty. Krajem Partnerskim tej edycji są Węgry. Paleta węgierskich win wyróżnia się  bogactwem i różnorodnością, są one doceniane na całym świecie, nagradzane na międzynarodowych konkursach i festiwalach. Tym bardziej cieszy możliwość bezpośredniego spotkania z producentami tych doskonałych win podczas ENOEXPO®. Wina zostaną zaprezentowane na specjalnym narodowym stoisku oraz podczas dodatkowych licznych prezentacji i degustacji. Pierwsze powitalne spotkanie z udziałem gości specjalnych odbędzie się 16 listopada o godz. 11.00.

W Targach HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO® bierze udział blisko 370 Wystawców, których odwiedza ponad 13 500 Gości z sektora hotelarskiego, gastronomicznego i winiarskiego z Polski oraz zagranicy.

16-18 listopada, EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9, www.horeca.krakow.pl, www.enoexpo.krakow.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000