Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
Restauracje z Menu dla diabetyków


W ramach akcji społecznej Menu dla diabetyka w październiku w pięciu polskich miastach odbędą się szkolenia dla kucharzy i restauratorów. Celem spotkań jest zachęcenie właścicieli restauracji, managerów lokali i szefów kuchni do włączenia się w akcję, w ramach której w menu tych miejsc pojawią się dania dedykowane diabetykom. Szkolenia odbędą się w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Poznaniu i Trójmieście.
 
W listopadzie na całym świecie obchodzony jest Dzień Walki z Cukrzycą. To ważny czas dla diabetyków i dyskusji o profilaktyce cukrzycowej, której istotnym elementem jest odpowiednia dieta. W tym roku organizatorzy Menu dla diabetyka planują zaprosić do udziału w akcji krajowe restauracje i kawiarnie, które na cały miesiąc wprowadzą do swoich kart dania zgodne z dietą cukrzycową oraz zostaną oznaczone logotypem Menu dla diabetyka.
 
Zaangażowanie restauracji jest niezwykle istotne. W Polsce już ponad 3 miliony ludzi ma zdiagnozowaną cukrzycę. Szacuje się, że w śród nich milion ludzi żyje nieświadomych choroby. Jest to ciągle rosnąca grupa klientów, którzy nie znajdują w menu lokali gastronomicznych oferty dostosowanej do swoich potrzeb. Celem akcji Menu dla Diabetyka jest to zmienić – mówi Patrycja Rzucidło – Zając z Koalicji na Rzecz Walki z Cukrzycą.
 
Podczas spotkań z dietetykami i przedstawicielami Koalicji na Rzecz Walki z Cukrzycą kucharze będą mieli okazję dowiedzieć się, jak komponować zdrowe posiłki dla diabetyków, jakich zasad należy przestrzegać i jak przeliczać wymienniki węglowodanowe i węglowodanowo-białkowe w potrawach. Otrzymają też komplet materiałów dydaktycznych i możliwość konsultowania się z dietetykiem przez cały czas trwania akcji.
 
Harmonogram szkoleń:
  • Warszawa, 30 września 2015, godz. 11.00, budynek Rondo 1 (DAGO Centrum)
  • Kraków, 5 października 2015, godz. 10.00, Restauracja Studio Qulinarne, ul. Gazowa 4
  • Łódź, 7 października 2015, godz. 11.00, Book&Cook, Budy 5 A
  • Poznań, 15 października 2015, godz. 11.00, Akademia Kulinarna SPOT; Dolna Wilda 87
  • Gdańsk, 21 października 2015, godz. 11.00, Restauracja Cała na Przód, Ośrodku Kultury Morskiej przy Długim Pobrzeżu
Udział w październikowych szkoleniach jest bezpłatny. Ilość miejsc jest ograniczona. Zapisów można dokonywać zgłaszając chęć udziału na adres mailowy: koalicja-cukrzyca@prawapacjenta.eu.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000